Aptartos bendros Baltijos jūros regiono inovacijų strategijos gairės

IT naujienos

Praėjusią savaitę Ūkio ministerijos viceministras Mindaugas Petrauskas susitiko su Švedijos valstybės inovacijų agentūros „VINNOVA“ departamento direktoriumi Sven Gunnar Edlund ir Inovacinės veiklos skyriaus projektų vadove Karin Nygard Skalman. Susitikimo metu buvo aptartas projekto „Baltijos jūros regiono programa inovacijų, klasterių ir smulkiojo ir vidutinio verslo (SVV) tinklų plėtrai“ rengimas, valdymo schemos, projekto įgyvendinimo galimybės.

Atstovaudama Lietuvą, Ūkio ministerija kartu su Švedija sub-koordinuoja Baltijos jūros regiono (BSR) strategijos inovacijų dalies projekto „BSR programa inovacijų, klasterių ir SVV tinklų plėtrai“ rengimą ir įgyvendinimą.

Europos Sąjungos (ES) Baltijos jūros strategiją rengia Europos Komisija ir Baltijos jūros regiono valstybės. Ši strategija skirta bendriems regiono gerovės, susisiekimo, ekologijos ir saugumo iššūkiams spręsti. Strategija taps vidine ES strategija ir pirmąja regionine ES strategija. Tyrimai ir inovacijos yra viena svarbiausių BSR strategijos dalių. Šioje dalyje numatyta parengti bendrą BSR inovacijų, klasterių ir SVV tinklų plėtros programą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *