Lietuvos paštas mažina nuostolius, tačiau dirbti pelningai nesugeba

Verslo naujienos

Pranešama, jog akcinė bendrovė Lietuvos paštas per pirmąjį šių metų ketvirtį preliminariais neaudituotais duomenimis patyrė 2,2 mln. litų nuostolių. Tai – keturis kartus mažiau lyginant su 2010 metų tuo pačiu laikotarpiu, kai bendrovės nuostoliai siekė 9,4 mln. litų. Pagrindinės priežastys, lėmusios ženklų nuostolių sumažinimą, buvo tai, jog Lietuvos paštui pirmąjį šių metų ketvirtį sąnaudas pavyko sumažinti 13,3 procentais. Pirmąjį šių metų ketvirtį labiausiai Lietuvos pašto pajamos išaugo teikiant pasiuntinių, neadresuotosios reklamos ir mažmeninės prekybos paslaugas.

Ką gi, Lietuvos pašto nuostoliai mažėja, tačiau ši bendrovė vis dar nesugeba dirbti pelningai ir Lietuvos valstybė vis dar turi finansuoti šią įmonę. Tad nors ir pozityvios tendencijos, tačiau dar nėra ko per daug džiaugtis.

One thought on “Lietuvos paštas mažina nuostolius, tačiau dirbti pelningai nesugeba

  1. Kur gi ministro E.Masiulio valdymo rezultatai. Tik pradėjęs ministrauti pastarasis teigė, kad padarys viską, kad LP taps ne tik pelningai dirbančia įmone, bet net ir darbuotojų atlyginimai pasieks Lietuvos atlyginimų vidurkį, bet jį geroka viršys. Ministre – kur rezultatai?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *