Lietuvos ūkio ministerijos ir IBM kompanijos bendradarbiavimas tęsiasi

Verslo naujienos

Ūkio ministras Rimantas Žylius kartu su IBM viceprezidentu Džonu Keliu (John Kelly) ir „IBM Research“ Ciuricho mokslinių tyrimų centro vadovu Matijumi Kaizersvortu (Matthias Kaiserswerth) susitarė dėl tolesnio glaudaus bendradarbiavimo tarp Lietuvos ir „IBM Research“.

Naujojo IBM Nanotechnologijų centro Ciuriche atidarymo proga Šveicarijoje viešintis ūkio ministras sakė, kad IBM atstovai teigiamai įvertino projektų, kuriuose dalyvauja Lietuva, veiklą ir tai yra pagrindas vystyti esamus ir kalbėti apie naujus projektus, jų apimtis ir kiekį.

„Lietuvos tyrimų centras, kurio akcininkė yra Vyriausybė, pernai pasirašęs Jungtinę bendradarbiavimo sutartį su „IBM Research“, tapo IBM partneriu. Todėl IBM Ciuricho tyrimų centro vadovas sakė skirsiąs ypatingą dėmesį mūsų mokslininkams, kurie turės neribotas galimybes naudotis vakar atidaryta naujausia laboratorija. Taip pat šią vasarą čia stažuosis 3 Lietuvos studentai“, – sakė R. Žylius.

Pasak ministro, šiuo metu Lietuva bendradarbiauja su IBM šešiuose moksliniuose projektuose. Lietuvos mokslininkai turi potencialą dalyvauti kur kas daugiau mokslinių tyrimų projektų, kuriuos šiuo metu įgyvendina IBM. Šalies mokslininkai turi galimybę atlikti tyrimus tokia įranga, kokios Lietuva negalėtų įsigyti.

Kartu su ūkio ministru vykę Lietuvos mokslininkai apsilankė naujausioje begarsėje laboratorijoje ir Švariųjų technologijų laboratorijoje. Nanotechnologijų centre Ciuriche IBM mokslininkai naudosis ir Lietuvoje pagamintu lazeriniu prietaisu.

100-uosius metus skaičiuojanti kompanija IBM atidarė naujausiomis technologijomis grįstą Nanotechnologijų centrą Ciuriche, Šveicarijoje. Atidarymo metu kalbėjęs IBM viceprezidentas Dž. Kelis sakė, kad IBM investuoja į pasaulio inovacijas, kurių reikia žmonijai. IBM dirbantys mokslininkai, Nobelio premijos laureatai – Gerdas Binigas (Gerd Binnig) ir Heinrichas Roreris (Heinrich Rohrer), teigė, kad mokslas dažnai sukelia labai didelius lūkesčius, kurie gali ir nepasiteisinti, bet tik abejonės tuo, kas vyksta, gali leisti mokslui ir žmogui judėti į priekį. Pasak jų, aukščiau visų technologijų bus žmogus, todėl investuoti verta tik į žmones. Bendradarbiavimo tikslas – įtraukti žmones, kurie galėtų padėti spręsti problemas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *