Socialinė iniciatyva padeda muzikos versle

Verslo naujienos

Dar prieš kelerius metus kuriame nors Vilniaus barų klausytis gyvos muzikos buvo tikra retenybė. Ypač, jei tai daryti norėdavosi nemokamai ir ne savaitgaliais. Pastaruoju metu tokių koncertų skaičius ypač išaugo. Viena svarbiausių to priežasčių – socialinė iniciatyva „rootslive sessions“.

„Mūsų rengiamuose gyvuose koncertuose, jaunosios kartos muzikantai gali būdami vienoje scenoje mokytis iš patyrusių. Šiuose renginiuose ieškau naujų talentų, ypač kreipiu dėmesį į vokalistus“,- atskleidžia Simonas Čepėnas, agentūros kuriančios gyvos muzikos projektus vadovas.

Jo nuomone, šalyje surasti dėmesio vertų jaunų atlikėjų – ypač nelengva užduotis, todėl jo organizuojami nemokami koncertai puiki išeitis ieškant naujų talentų, kuriems vėliau siūloma prisijungti prie komercinių projektų.

Plačiau apie savo sukurtą verslo modelį ir taikomas inovacijas neįprastame socialiniame versle S. Čepėnas šį penktadienį, balandžio 27 d., pasakos į „Swedbank“ konferencijų salę susirinkusiems atviros idėjų ir inovacijų popietės „Hub Camp“ dalyviams.

Tarp kitų renginio pranešėjų – ne mažiau iniciatyvūs tautiečiai, kurių visą sąrašą galima rasti socialiniame tinkle „Facebook“ (www.fb.com/events/179526448833505).

Kas mėnesį bendradarbystės centro „Hub Vilnius“ organizuojamas renginys yra atviras ir nemokamas.

„Svarbu, kad susirinkę žmonės ne tik bendrautų, bet ir susipažintų tarpusavyje, dalintųsi sumanymais, idėjomis, ieškotų partnerių“,- pažymi Edmundas Balčikonis iš – jaunų verslų akseleratoriaus „StartupHighway“, kuris renginio metu organizuos greitąsias pažintis (anlg. Speed Dating).

Nors žaibiškai susipažinti Lietuvoje nėra jokia naujovė, bet anot E. Balčikonio, kad „Hub Camp‘e“ organizuojamose pažintyse dalyvaus ypač daug žmonių.

„Į renginį susirenka per 200 žiūrovų, tad, esu tikras, vertų dėmesio pašnekovų suras kiekvienas“,- pagrindinį greitųjų pažinčių privalumą įvardija E. Balčikonis.

Pirmasis „Hub Camp“ surengtas praėjusių metų pabaigoje, tačiau labai greitai tapo populiarus tarp aktyvių vilniečių ir sostinės svečių. Į renginį noriai užsuka nuo patyrusių verslininkų iki entuziazmo nestokojančių studentų. Tarp jų, Jungtinėse Amerikos Valstijose Silicio slėnyje įmonę įkūręs Daumantas Dvilinskas, krepšinio fotografas Tomas Tumalovičius, „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovas Sergejus Muravjovas, geriausios mobiliosios aplikacijos Europoje kūrėjai Šarūnas ir Žilvinas Ledai.

Renginys nemokamas! „Ateik pats ir atsivesk savo draugus“,– kviečia „Hub Vilnius“ bendruomenė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *