Verslininkai priblokšti – naujausi Nike kedai už didmeninę kainą

PaslaugosPrekybaVerslo naujienos

Nike kedai Hyperdunk 2013Jau eilę metų iš eilės Lietuvoje klesti grupinių išpardavimų ir akcijų portalai. Pirmieji šio verslo atstovai kraunasi milijonus, o jų pėdomis bando sekti ir kiti.

Praktiškai kiekvieną savaitę tenka gauti el.laiškus apie naują sukurtą akcijų portalą ir kvietimą užsiregistruoti jame. Tokio pobūdžio paslaugas yra pamėgę ir verslininkai, kurie tokiu būdu turi galimybę realizuoti užsilikusias prekes.
Taip pat tai pakankamai neblogas būdas startuoti ar pagyvinti savo veiklą paslaugų įmonėms. Nors verslininkai ir turi pasiūlyti itin dideles nuolaidas tam tikrai prekei ar paslaugai, tačiau esant masiniam pirkimui, toks būdas atsiperka.

Yra ir tokių verslo atstovų, kurie yra linkę pagudrauti. Iškelti kosmines kainas, o po to neva padaryti dideles nuolaidas ir tokiu būdu realizuoti savo produkciją už norimą sumą. Žinoma, jei lygiai tokia pati prekė ar paslauga rinkoje kainuoja kur kas mažiau negu minėta išpūsta kaina, tuomet šis triukas būna itin trumpalaikis. Socialiniuose tinkluose tokia informacija greitai pasklinda ir tokie “išpardavinėtojai” demaskuojami.

Įžangai tiek, o dabar prie šio straipsnio esmės. Prieš keletų dienų tiek, mus tiek ir kitus elektroninio verslo atstovus pribloškė viename iš išpardavimų portalų pasirodęs pasiūlymas. Naujausi Nike Hyperdunk 2013 kedai už praktiškai didmeninę kainą.
Šie krepšinio bateliai vos prieš porą savaičių buvo pasirodę Lietuvos rinkoje, o jų mažmeninė kaina – 400 litų. Tuo tarpu minėtame pasiūlyme už Hyperdunk 2013 batus buvo prašoma vos 269 litus. Nemaža dalis mažesnių parduotuvių būtent tokią sumą mokėjo pirkdami iš didmenininkų.
Susisiekus su Nike atstovais Lietuvoje, paaiškėjo, kad šį “pokštą” iškrėtė vienas didžiausių Lenkijos sportinės avalynės shop’ų.

Daugelis taip ir liko nesupratę tokio akibrokšto. Koks tikslas daryti išpardavimus vos sulaukus naujausio ir prognozuojama populiariausio krepšinio batelių modelio. Dar reikia nepamiršti, kad už tokio pobūdžio išpardavimus reikia atmokėti ir portalui per kurį parduodama. Dažniausiai tai būna suma siekianti 20 procentų nuo prekės vertės. Vadinasi šiuo atveju apie 50 litų nuo parduotos batelių poros keliavo portalui.

219 litų nuo kedų lieka pardavėjui. Dar pridėkime prekių transportavimo išlaidas. Tad kurioje vietoje čia prasideda verslas taip ir neaišku. Gal tiesiog lenkai sumąstė, kad nors ir pusvelčiui, bet sumaišys kortas Lietuvos pardavėjams? Sąmokslo teorijų neieškosim, bet norėtųsi tikėtis, kad tokių fokusų kaimynai daugiau neiškrės. Vargu, ar tokiems naujų prekių išpardavimams leidimus yra davusi pati Nike kompanija, o sužinojo apie tai ji tikrai, nes Lietuvos distributoriai turėjo nusiųsti tokią žinią.

Minėti Nike kedai akcijų portale jau nebe parduodami, tačiau tiek Lietuvos pardavėjų, tiek ir pirkėjų tarpe ši akcija taip ir liko iki galo nesuprasta. Sportbačių iš viso buvo nupirkta 72 vienetai (bent jau taip oficialiai yra rodoma akcijų puslapyje). Iš esmės toks pardavimų skaičius yra labai nedidelis, nes šie bateliai yra ypatingai populiarūs Lietuvoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *