Eurobasket 2013: Interneto portalai sulauks pagyvėjimo?

IT naujienos

Eurobasket 2013Jau vos už poros savaičių startuos 2013 metų Europos vyrų krepšinio čempionatas. Tai didžiausias šių metų krepšinio renginys Europoje, pritraukiantis milijonus žiūrovų prie televizijos ekranų.

Taip pat Eurobasket 2013 metu išaugs ir senojo žemyno informacinių portalų lankomumai. Bent jau Lietuvoje yra pastebimos tokios tendencijos. Čempionatu domisi ir nacionalinę rinktinę palaiko net ir tie, kurie įprastai krepšinio naujienų neseka ir negalėtų save įvardinti šios sporto šakos fanu. Tad po vasaros štiliaus, rudens pradžia informacinėms svetainėms atneš kur kas daugiau pajamų nei įprastai. Kokie interneto portalai gali tikėtis tokio pagyvėjimo?

Informaciniai šaltiniai

Tokių renginių metu neretai sukuriami ir specialūs tam skirti internetiniai projektai. Ne išimtis ir šis krepšinio čempionatas. Naršant paieškų sistemose galima rasti puslapių, skirtų nacionalinės rinktinės naujienoms apžvelgti ir čempionato rezultatams skelbti. Visgi, tokios svetainės pagrinde sulaukia lankytojų tik iš paieškų sistemų ir jų lankomumų rodikliai iškart po tokių renginių nusirita žemyn. Tad iš esmės juos galima įvardinti trumpalaikiais projektais.

Žinoma, didžiausio lankytojų srauto sulauks specializuoti Lietuvos krepšinio tinklapiai, kurie visus metus skelbia su krepšiniu susijusias naujienas. Nuo jų stengsis neatsilikti ir didieji naujienų portalai, kurie šiam reikalui sukuria atskiras rubrikas ir daug dėmesio skiria intriguojančių naujienų publikavimui, įvairių konkursų organizavimui.
Interneto portalai, kurie turi išvystytas ir Facebook grupes turės galimybę jas dar labiau praplėsti. Lietuviai aktyviai palaiko savo rinktinę ir su malonumu spaudžia “Patinka” ant pergalę atspindinčios foto ar entuziastingo šūkio.

Kokios informacijos dažniausiai ieškoma?

Tie krepšininkai, kurie patenka į galutinę rinktinės sudėtį, viso čempionato metu būna pačiame dėmesio centre. Portalai nevengia apie juos rašyti ne tik su krepšiniu susijusius straipsnius, bet ir apie asmeninį gyvenimą. O lietuviai smalsi tauta ir tokio pobūdžio informacija susilaukia didelio dėmesio.
Taip pat žmonės aktyviai ieškos informacijos susijusios su Eurobasket 2013 tvarkaraščiais, turnyrinėmis lentelėmis, varžybų rezultatais, rinktinių sudėtimis ir panašiai.

Apibendrinant galima pasakyti, jog tie interneto portalai, kurie ruošėsi ir ruošiasi šiam populiariam sportiniam renginiui neabejotinai sulauks lankytojų antplūdžio. Naršytojų srautai keliaus tiek iš paieškų sistemų, tiek ir iš socialinių tinklų. Žinoma, tam vėl gi reikia pasiruošti ir pateikti įdomių rubrikų, straipsnių bei konkursų.
Niekam ne paslaptis, jog kuo vertingesnis, kokybiškesnis tinklapio turinys, tuo ir didesnė tikimybė turėti aukštesnes pozicijas Google paieškų sistemos reitinguose. Kuo aukštesnės pozicijos, tuo daugiau ir lankytojų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *