Internetinių parduotuvių privalumai

Prekyba

Internetinės parduotuvėsInternetinės parduotuvės – vis didesnį populiarumą įgaunanti virtuali apsipirkimo erdvė. Nors tai mūsų šalyje vis dar laikoma nauju ir neįprastu dalyku, tačiau šis apsipirkimo būdas atsirado jau 1996 metais, kai IBM kompanija pradėjo reklamuoti tokios parduotuvės galimybes. Nors daugelis pripažįsta, jog toks apsipirkimo būdas yra gerokai patogesnis nei apsipirkimas parduotuvėse, tačiau didelė dalis Lietuvos gyventojų į tai vis dar žiūri skeptiškai.

Vartotojų pasitikėjimą internetinėmis parduotuvėmis sumažino keletas plačiai nuskambėjusių aferų mūsų šalyje. Tačiau tai nesustabdė tokio tipo parduotuvių skaičiaus ir jų populiarumo didėjimo. Šiuo metu Lietuvoje jau būtų galima suskaičiuoti apie 1500 internetinių parduotuvių. Tai tikrai ne mažas skaičius, kuris nuolat auga. Vis populiarėjančios internetinės parduotuvės gali pasigirti savo teikiamų privalumų gausa. Vertėtų aptarti svarbiausius iš jų.

Patogaus apsipirkimo galimybė

Pirmiausiai, tokios parduotuvės suteikia galimybę apsipirkti neišeinant iš namų, o tai savo ruožtu yra laikoma vienu didžiausių internetinių parduotuvių privalumu. Juk nieko nėra geriau, kaip gauti pageidaujamą daiktą tiesiai į namus, o tam įgyvendinti reikalingi tik keli mygtuko paspaudimai.

Nesibaigiantis parduotuvės darbo laikas

Dar vienas internetinių parduotuvių privalumas yra tas, jog pirkėjas neprivalo derinti savo apsipirkimo laiko su parduotuvės darbo laiku. Norimą daiktą ar paslaugą galima įsigyti bet kuriuo paros metu, neatsižvelgiant į parduotuvės darbo laiką. Tai suteikia galimybę apsipirkti vakare, savaitgaliais ar bet kuriuo pirkėjams patogiu laiku.

Internete – pigiau

Gyventojus internetu pirkti skatina mažesnės internetinėse parduotuvėse esančių prekių kainos. Nors elektroninių parduotuvių vadovai prekes gauna iš tų pačių tiekėjų kaip ir įprastų parduotuvių vadovai, tačiau jas parduoda kur kas žemesnėmis kainomis. Taip yra dėl to, kad įprastose parduotuvėse parduodamų prekių kainos dalį sudaro patiriami kaštai, t.y. parduotuvės patalpų išlaikymas, personalo atlyginimai ir pan. Tuo tarpu internetinės prekybos vietos tokių kaštų patiria kur kas mažiau. Tai, savo ruožtu, internetinių parduotuvių vadovams suteikia galimybę tas pačias prekes parduoti gerokai žemesne kaina.

Didžiulis asortimentas

Atvykę į bet kurį prekybos centrą ar parduotuvę galime pamatyti tik tam tikras prekes, kuriomis prekiauja aplankyta parduotuvė. Tuo tarpu internetinė parduotuvė – tarsi beribis prekybos centras ar didžiulis sandėlis, kuriame laikoma gausybė skirtingų prekių. Pirkėjams tai puiki galimybė palyginti skirtingų gamintojų prekes, gauti išsamų aprašymą ir pan. Dar vienas tokio tipo parduotuvių privalumas yra tas, jog neturėdami tam tikros prekės, jie gali greitai ją užsakyti ir atsiųsti pirkėjui tiesiai į namus.

Nors, kaip jau aptarėme, internetinės parduotuvės turi gausybę privalumų, lietuviai vis dar dažnai išlieka konservatyvūs ir mieliau keliauja į jiems įprastus prekybos centrus. Tačiau, išlieka viltis, jog mūsų šalies gyventojams artimiausiu metu apsipirkimas internetu taps toks pats įprastas ir kasdienis dalykas kaip ir kitų Europos šalių piliečiams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *