Išmanieji telefonai taps rinkos galiūnais

TechnologijosVerslo naujienos

Išmanieji telefonaiGyvename sparčiai modernėjančių technologijų amžiuje, kuriame elektronikos prekės užima svarbią vietą mūsų kasdieniame gyvenime. Asus kompiuteriai, Samsung telefonai, Apple planšetės – rinkos margumo dalis. Dabartiniu laiku ypatingą reikšmę įgyja išmanieji telefonai. Daugėja ne tik jų kiekiai, bet ir paklausa. O mąstai gana spartūs.

Gerai žinoma, kad išmaniųjų pardavimai pasiekė 1 mlrd. ribą. Apie tai buvo skelbiama įvairiausiose žiniasklaidos priemonėse. Net nereikia žinoti statistikos. Gatvėse rasite geriausią statistiką. Išmaniųjų vis daugėja ir daugėja tiek jaunų, tiek vyresnių žmonių rankose.

Manote, kad tai tik tušti žodžiai. CCS Insight ekspertai paskelbė panašią prognozę – mobilieji telefonai traukiasi iš rinkos ir jų pardavimai nesiplečia, tačiau išmaniųjų telefonų paklausos apimtys pasieks 1,01 mlrd. jau 2013 m. Be to, pastarieji rinkoje užims 55%. Jau dabar esama tendencija rodo, kad senesni telefonai praranda savo vartotoją, kuris perima modernesnį variantą.

Galutinėje išvadoje CCS kompanijos analitikai pasako, kad iki 2017 m. tokių mobiliųjų telefonų rinka pasieks 2,2 mlrd. vienetų skaičių. Išmanieji telefonai apims apie 78 % visų pardavimų. Patraukliuose 4G LTE tinkluose turės galimybę dirbti kas trečias asmuo.

Kalbant apie senesnius telefonų modelius, jie išskiria, kad jie iki 2017 m. turėtų pasiekti 500 mln. vienetų ribą. Samsung, Nokia ir Alcatel bus pagrindiniai jų gamintojai.

Remiantis pateikta statistika, galime numanyti didėjančias 4G LTE tinklo palaikymo galimybes. Teigiama, kad 2013 m. bus atiduota į vartotojų rankas apie 220 mln. mobiliųjų telefonų su tokia funkcija. Todėl, jau 2017 m. gali būti išpirkta 730 mln. vienetų. Taigi, jau po keleto metų, darbas 4G LTE tinkluose bus ne tokia prabangi prekė.

Išmanieji telefonai gaminami įvairių kompanijų, kurios grumsis tarpusavyje, kad tik padidintų savo vardą ir pardavimų rinką. Nors BlackBerry yra populiariausias šiuo metu, Microsoft dirba ties šiuo projektu nemažiau. Taigi, rinkos galiūnei teks stengtis išsaugoti savo pozicijas, nes ši perspektyva domina daugelį gamintojų. Apple nėra tarp stipriausių šios srities atstovų, tad jiems reiks pasistengti, kad sukurti kažką ypatingo vartotojui, kad jų pardavimai kiltų. Šiuo metu tokios tendencijos nėra. Visgi, kompanijos vadovybė nėra tokia sunerimusi. Vadovai įsitikinę, kad svarbiausia yra klientų lojalumas ir tokiu būdu išsaugojamas pastovus pelnas.

Išmanieji telefonai jau dabar lenkia paprastus telefonus pardavimų srityje. Todėl, akivaizdu, kad pastarieji bus išstumti iš plataus vartojimo erdvės ir modernieji suteiks platesnę naudojimo laisvę visuomenei. Šis procesas suteiks stimulą gamintojams konkuruoti tarpusavyje, kas vartotojui duos didesnį pasirinkimą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *