SEO paslaugos. Kokios šio verslo perspektyvos?

PaslaugosVerslo naujienos

SEO paslaugosAtėję 2013 metai atnešė įvairiausių žinių SEO verslo atstovams. Daugiausiai diskusijų sukelia SEO paslaugos. Pasirodė gandų, kad Google išleisti Penguin 2.0 ir 2.1 algoritmo pakitimai sukels pastebimą veiklos smukimą SEO paslaugas teikiantiems. Ypač tai pastebima užsienio portalų svetainių optimizuotojų komentaruose. O kaip yra iš tikrųjų ir kokios šio verslo perspektyvos? Šią mintį diskusine forma bandysime pagvildenti šiame straipsnyje.

Naršant internete ir stebint įvairius SEO paslaugas teikiančių atsiliepimus tikrai gali susidaryti įspūdis, kad SEO tikrai žlugs. Vien antraštės „The Death of SEO“ ar When will SEO die?“ daug ką pasako. Tačiau, nereikėtų taip taip tiesiogai suprasti šių žodžių. Naujienos internete jau ilgą laiką muša varpais, kad SEO paslaugos vis gi praras savo vertę. Kaip matome, jomis dar naudojamasi ir tai daroma sėkmingai.

Vien gandais ir įvariais komentarais pasitikėti būti kvaila. Google tikslai yra gerinti paieškų sistemą. Tą jie ir daro atnaujindami algoritmus. Tad logiška būtų manyti, kad profesionalūs darbai ir toliau sulauks pasisekimo. Kokie tie žingsniai, norint išlaikyti savo SEO paslaugas paklausias? Svarbiausia yra ir bus turinys. Paruoštas tvarkingai su iliustracijoms, video medžiaga ir tekstas turintis naudos skaitytojui, o ne orientuojamas į paieškų sistemos robotuką.

Deja, ne visi to siekia. Tvarkingas ir validus kodas ir greitas puslapio užkrovimas turi būti pabrėžtas Jūsų veiklos strategijoje. Natūraliai plintančios nuorodos iš susijusių puslapių ir straipsnių. Na ir naujausia reikmė – turinys turi pasiekti socialinius tinklus. Jis turi būti apkalbamas, komentuojamas ir jį turi pasiekti kuo daugiau žmonių dalindamiesi. Atlikdami šiuos veiksmus galite tikėtis būti ramesni dėl įvairių negandų paieškų sistemos pakitimuose. Neabejotina, kad SEO paslaugos yra ilgaamžiškas reiškinys su tinkama priežiūra nuolatos nešantis sėkmingus rezultatus.

SEO paslaugos nežlugs, nes paieškos internete išliks. Šiuos pamąstymus grindžia ir įvairūs komentarai iš SEO specialistų. Jie lygina savo prižiūrimų svetainių pakitimus po Google atnaujinimų ir išvadas, kad jų darbo rezultatams tai neturėjo didelės įtakos. Kalbėta apie profesionalumą. Būtent tai ir išskiria minimi SEO paslaugų tiekėjai. Kokybė yra vertinama ir Google specialistai tą supranta.

Taip pat, galime susidaryti nuomonę, kad kažkas tikrai išnyks. Tai bus netinkamas SEO atlikimas. Taip vadinamas juodasis SEO. Tai šiukšlinimas interneto erdvėje, siekiant dirbtinio poveikio. Dar vadinamas SPAM. Bet tai jau ne el. paštu siunčiami laiškai, o platus priemonių rinkinys teršiantis paieškų sistemas. Tai yra tekstai su tekstais „raktinių žodžių kratiniais“ ar netikrų komentarų rašymo politika. Su jais ir kovoje Google specialistai.

Taigi, kokybiškos SEO paslaugos tikrai išliks. Jei Jūs žiūrite į savo atliekamą darbą profesionaliai ir sugebate atsinaujinti, Jums Google algoritmų pakitimai neturės didesnes žalos ir toliau galėsite užsiimti šiuo verslu. Šie pokyčiai tik skatina konkurenciją ir norą tobulėti. Tai savaime padaro šį verslą profesionalesniu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *