Stumdomos durys – šiuolaikiško būsto požymis

IT naujienos

Stumdomos durysTenka pripažinti, jog apsiėmus remontuoti savo būstą, smulkiu atnaujinimu neapsiribosi. Nutaręs remontuoti vieną būsto dalį, tuoj pat skubi ieškoti ką dar pagražinus. Įprastai keičiant grindis, tapetuojamos ar dažomos sienos. Tačiau viena svarbiausių būsto interjero dalių yra durys. Juk svečias pirmiausiai atidaro ar pamato kambario duris, prieš į jį įeidamas. Daugeliui iš pradžių būna sunku apsispręsti, rinktis senamadiškas, varstomas duris, ar šiuolaikiškas. Tad kas geriau: įprastos ar stumdomos durys?

Didžiausias stumdomų durų privalumas yra tas, jog šios durys būsto savininkui sutaupo vietos. Įprastos durys su vyriais okupuoja tam tikrą kambario zoną, kad jas galima būtų atidaryti. Dėl to dažnai tenka vienoje vietoje itin tinkantį baldą perkelti kitur. Tačiau pasirinkus stumdomas duris sutaupoma vietos, nes šios durys atidaromos nustumiant jas lygiagrečiai su siena. Todėl sutaupyta vieta gali būti išnaudota kur kas naudingiau, pavyzdžiui, ilgesnei spintai.

Dar vienas stumdomų durų privalumas yra jų dizainas. Šių durų gamintojai leidžia klientui sukombinuoti durų dizainą taip, kaip jis nori. Įprastai stumdomų durų dizainas susideda iš kelių dalių, kurioms klientas gali pasirinkti skirtingus apipavidalinimus, pavyzdžiui, medžio imitacijos ar tiesiog vienos spalvos. Įprastos durys, dažniausiai pagamintos iš vientisos baldinės plokštės, būna vienspalvės arba su neskoningais raštais ir ornamentais.

Tiesa, stumdomos durys turi ir šiokį tokį trūkumą. Jos neturi tokios stiprios garso izoliacijos kaip įprastos. Todėl šių durų pasirinkimas jaunuolio, mėgstančio garsiai klausytis muzikos, kambariui gali būti ne toks jau šaunus sprendimas.

Užsisakyti stumdomas duris yra ne ką sunkiau, nei įprastas, o gal net ir lengviau. Kai kurie šių durų gamintojai siūlo ne tik pasikviesti jų meistrą, kad šis išmatuotų reikiamų pagaminti durų dydį ir pateiktų užsakymą, bet ir užsisakyti jas internetu. Tereikia kruopščiai išsimatuoti reikiamų durų dydį, pateikti jas gamintojo internetinėje svetainėje, pasirinkti norimą dizainą ir durys beveik jūsų. Tereikia sulaukti, kol jos bus pagamintos.

Svarbu paminėti, kad stumdomos durys nėra prabangos prekė. Už kokybiškas duris su vyriais firminėje parduotuvėje sumokėsite ne mažiau 500 litų (optimistinė prognozė). Už tokią pat kainą galima įsigyti vidutinės klasės stumdomas duris pagal norimus išmatavimus ir jūsų pasirinktą šiuolaikišką dizainą. Todėl prieš keičiant duris būtina apsvarstyti visus durų variantus ir pasirinkti gražiausiai atrodančias ir finansiškai tinkamiausias duris, kurios jūsų būste sutaupytų vietos ir verstų atrodyti modernesniu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *