Kad fejerverkai nesukeltų žalos

IT naujienos

fejerverkaiDidžioji dalis gyventojų yra įsitikinę, jog fejerverkai nėra tokie pavojingi, tačiau praktika tik įrodo, jog per didžiąsias šventes pirotechnikos gaminiai yra daug pavojingesni, nei iš tikrųjų yra manoma. Tai be abejo yra vienas įspūdingiausių šventės akcentų, tačiau juos naudoti reikia atsargiai ir atsakingai.

Kad fejerverkų naudojimas nesukeltų pavojaus tiek asmens asmeniniam turtui, tiek aplinkinių gyvybei, derėtų laikytis kelių paprastų taisyklių:

1) Pirmiausia, pirotechnikos gaminius reikia pirkti tik iš legaliai prekiaujančių pardavėjų, kurie dirba atviroje prekybos vietoje. Įsitikinkite, kad parduodama produkcija turi naudojimo instrukciją, nesibaigusį galiojimo laiką bei gamintojo ar tiekėjo prekinį ženklą.

2) Nusipirkę gaminį, naudokite jį pagal paskirtį, vadovaukitės nurodytomis instrukcijomis. Didžioji dalis nelaimingų atsitikimų įvyksta būtent todėl, kad žmonės nesilaiko paprasčiausių taisyklių, nurodytų ant tam tikrų fejerverkų įpakavimo. Vien uždegti pirotechnikos gaminių nepakanka, kai kuriais atvejais reikia žinoti šiek tiek daugiau.

3) Fejerverkus laikykite kuo toliau nuo vaikų ir neleiskite jiems prisiartinti prie uždegtųjų. Vaikai turėtų išlaikyti atstumą bei būti kruopščiai prižiūrimi suaugusiųjų.

4) Fejerverkai turi būti laikomi sausoje, bet vėsioje patalpoje, kurioje nebūtų drėgmės. Jei įpakavimas sudrėkęs ar kitaip pažeistas, jo naudoti nerekomenduojama.

5) Nelaikykite degančio pirotechnikos gaminio rankose ir nesitaikykite jo mesti į erdvę, kurioje yra žmonių. Taip pat nederėtų jų sprogdinti ten, kur pasklidusios skeveldros sužeistų aplinkinius.

6) Pirotechnikos gaminius galima naudoti tik tam leistinose vietose, o draudžiama prie ligoninių, vaikų darželių, mokyklų, bažnyčių ar kitų viešųjų įstaigų, saugotinų teritorijų ir regioninių parkų. Nuo 22h iki 8h, išskyrus švenčių dienas, naudoti fejerverkus yra draudžiama net ir leistinose teritorijose, išskirtiniu atveju reikia gauti savivaldybės leidimą.

7) Atminkite, jog fejerverkai yra nenuspėjami, tad netikėtumams turite būti pasiruošę jau iš anksto.

8) Ir svarbiausia, prieš sprogdindami fejerverką įsitikinkite, kad taip nesukelsite pavojaus nei sau, nei aplinkinių gyvybei ar asmeniniam turtui.
Pirotechnikos gaminiai nėra smagi pramoga, tai – įsipareigojimo reikalaujanti šventės atributika, kuria reikia mokėti naudotis tinkamai ir atsakingai. Užtikrinti smagią šventę nėra sudėtinga, tereikia tinkamai pasirūpinti kiekviena jos akimirka.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *