SEO paslaugos – kas tai ir kam jų reikia?

IT naujienos
seo paslaugos

Jau kuris laikas internete verslą plėtojančių vadovų, rinkodaros specialistų, programuotojų lūpose linksniuojamas žodis SEO. Netyla kalbos apie jo poreikį, apie tai, jog internete be SEO nė iš vietos, jog investicija duoda ilgalaikę grąžą ir pan. Tačiau ar visi žinome kas yra SEO bei SEO paslaugos ir kuo tai naudinga šiuolaikiniam verslui? Žongliruodami skambiais terminais ne visada iki galo suprantame jų reikšmę ir naudą, tad būtent tai ir pabandysime aptarti šiame straipsnyje – kas yra SEO ir kam reikalingos SEO paslaugos.

Kas yra SEO?
Skambių žodžių iššifravimas savaime dažnai būna tikslus išaiškinimas. Taigi, SEO šifruojasi Search Engine Optimization ir lietuviškai skamba „optimizavimas paieškos sistemoms“. Optimizavimas yra veiksmai pagreitinantys, patobulinantys procesą. O paieškos sistema – tai mums geriausiai žinomas ir plačiausiai naudojamas dėdė Google. Taigi optimizavimas paieškos sistemoms yra tinklalapio pritaikymo strategija paieškos sistemai, siekiant, kad tinklalapis būtų aukštesnėse paieškos pozicijose ir taip lengviau pasiekiamas potencialių lankytojų ar klientų.

Kodėl SEO toks reikalingas?
Ko gero kiekvienas norėdamas sužinoti apie dominantį dalyką pirmiausia kreipiasi į Google. Paieškos laukelyje įvedame ieškomą frazę ir Google pateikia užklausą atitinkančių rezultatų peržiūrą. Paieškos rezultatai eina tam tikra tvarka, ir statistika rodo, jog dažniausiai ieškantys peržvelgia pirmus du paieškos rezultatų puslapius ir į 55 puslapį niekada neužeina. Taigi verslas, remdamasis šia informacija siekia patekti būtent tarp pirmųjų paieškos rezultatų, nes tai neša didžiausią naudą. Siekiant patekti tarp pirmųjų, reikalingos SEO paslaugos – tinklalapio optimizavimas leidžiantis pagal parinktus raktažodžius atsidurti pirmose paieškos pozicijose.

SEO privalumai

  • Didesnis srautas lankytojų – vykdoma SEO kampanija ne tik optimizuoja tinklalapį, bet ir gerokai padidina lankomumą;
  • Tikslinis srautas – paieškos sistemų į tinklalapį nukreipti lankytojai yra tiksliniai, kadangi jie ieško būtent to, ką siūlo tinklalapis.
  • Pigus arba nemokamas lankytojų srautas – optimizacijos kaštai yra mažesni negu reklamos, be to optimizacijos rezultatai yra ilgalaikiai, arba turi ilgesnę trukmę, negu reklama.

Kaip atliekamas SEO?
Dar yra galvojančių, jog viską galima pasidaryti patiems, tačiau geriausi rezultatai pasiekiami patikėjus optimizavimą į profesionalų rankas. Visgi ir patiems tinklalapių savininkams bei verslo atstovams ne prošal susipažinti su optimizavimo paslaugų žingsniais.

Optimizavimo paslaugos susideda iš dviejų etapų. Pirmasis – vidinis optimizavimas. Tai tinklalapio klaidų ištaisymas, techninis tobulinimas, vidinio turinio kūrimas ir akcentų sudėjimas ant svarbiausio turinio ir raktažodžių. Vidinį etapą sudaro ir daugybė išankstinės analizės rezultatais paremtų pakeitimų ir patobulinimų. Gerai atliktas vidinis optimizavimas – puse darbo.

Tuo tarpu išorinis SEO – nuorodų tinklo sistemos kūrimas. Internetas tikro pasaulio analogija. Kuo daugiau žmonės kalba apie vieną dalyką, tuo jis tampa populiaresnis. Tas pats internete. Kuo daugiau internetas šurmuliuoja minėdami tinklalapį, tuo daugiau kokybiškų nuorodų nukreipta į tinklalapį. Geras tinklalapis nuorodų tinklą kuria natūraliai, tačiau naujokams reikia „padėti“, kad tinklalapis atrodytų labiau patikimas paieškoms sistemos akyse.

Apibendrinant, SEO tampa vis labiau dažniau minimas rinkodaros specialistų, verslininkų susitikimuose. Jau kuris laikas verslo atstovai, kuriems internetas yra svarbi prekybos ir informacijos terpė, suvokia, jog be SEO praras savo pozicijas, klientus ir žinoma pinigus. Tad prognozuojama, jog kuo toliau, tuo labiau rinkodarininkai ir vadovai skirs daugiau dėmesio SEO, nes tik gerai optimizuotas tinklalapis gali nešti naudą. Daugelis jau spėjo įvertinti SEO paslaugų rezultatus, tad SEO vis dažniau įtraukiamas į verslo planus ir jam skiriamas nuolatinis biudžetas. Panašu, tai tampa sritis be kurios artimiausiu metu neišsivers nė vieno verslo internete atstovai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *