Žaislų pirkimo maratonas – kaip sustoti laiku?

Prekyba

toys_banner_200Iki Kalėdų dar toloka, o ruošiasi joms jau visi – ir pardavėjai ir pirkėjai. Pardavėjai skelbia nuolaidas, pirkėjai šluoja prekes nuo lentynų, visi laimingi ir kiekvienas mano, kad išlošė daugiausia. Ar iš tikrųjų taip yra? Manau daugiausia šioje dvikovoje išlošia vis gi prekybininkai – daugybė reklamos, didžiulės nuolaidos nuo 20% iki 40% ir pirkėjas krauna į vežimėlį ko reikia ir ko nereikia. Prekybos centruose per žaislų išpardavimus pirmiausia būna išperkami brangesni žaislai, o vėliau ir visi kiti. Magiškas žodis Nuolaida mus tiesiog hipnotizuoja, ko gero visiem yra pasitaikę sugrįžti namo ir nustebti dėl vieno ar kito neplanuoto pirkinio už labai maža kainą – iš tikro jo visai ir nereikėjo, bet parduotuvėje dėl itin patrauklios kainos mes galvojome kitaip. O gal net negalvojome, o tiesiog pasidavėm impulsui ir prašau – be reikalo išleisti pinigai. Reikia pripažinti, kad mumis bando manipuliuoti ir kartais prekybininkams tai pavyksta, ypač jei nežinai, kiek paprastai kainuoja žaislai.

FP PuodyneJau nuo lapkričio pradžios didieji prekybos centrai skelbia įvairiausias nuolaidas – viskam arba tik tam tikrai prekių grupei, susirenka daugybė žmonių vienoje vietoje, visi kažko ieško ir tai skatina kuo greičiau apsispręsti dėl vieno ar kito pirkinio – juk šalia stovintis žmogus gali pasiimti prekę sau, o tu nespėsi ir prarasi progą nusipirkti kažką „už gerą kainą”. Ateini nupirkti Lego su nuolaidą, bet Lego konstruktoriai išgraibstomi patys pirmieji ir tos lentynos būna visiškai tuščios. Taigi nėra to, ko atėjai, bet visi kažką perka, o tu jau buvai nusiteikęs nupirkti vaikui dovaną ir tada prasideda kitas etapas – kol geros kainos, reikia bent ką nors nupirkti. Bet visa esmė tame, kad jei nesiruošei pirkti vieno ar kito žaislo, tu ištikrųjų net nežinai, ar tos kainos geros ar ne. Dažnai pasitaiko, kad prieš padarant 40% nuolaidą, kaina būna padidinta 30%. Kai kuriose parduotuvėse tam tikri žaislai ir be jokių nuolaidų yra dvigubai, o kartais net trigubai pigesni, nei kitur. Teko matyti, kai viena e-parduotuvė pritaikė įspūdingą 30% nuolaida Lego konstruktoriui, o palyginus šio konstruktoriaus kainas, visų kitų pardavėjų kainos be jokių nuolaidų buvo daug mažesnės, nei kaina su 30% nuolaida.

Taigi daugiausia sutaupyti perkant žaislus įmanoma tik tuo atveju, jei žinai kiek maždaug tas žaislas paprastai kainuoja parduotuvėse ir ar jį šiuo metu dar parduoda kiti pardavėjai. Galima ieškoti kiekvieno dominančio žaislo kainų pas skirtingus pardavėjus, o galima pasikliauti kainų palyginimo svetainėmis ir paprasčiausiai palyginti žaislų kainas vienoje vietoje.

Kainų palyginimas, padės sutaupyti ne tik pinigus, bet ir laiką – kartais daug pigiau yra užsakyti žaislą su pristatymu į namus, nei apvažiuoti kelis prekybos centrus per nuolaidų maratoną ir grįžti tuščiomis rankomis, nes visi geresni žaislai jau buvo išpirkti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *