Veterinarijos klinika: kodėl verta būti ištikimu „pacientu“?

IT naujienos

veterinarasNaminis gyvūnas – tai ne tik mielas pūkų kamuoliukas, kuris kiekvieną vakarą laukia jūsų, grįžtančio į namus. Tai ir didelė atsakomybė, kuri neapsiriboja vien tik maitinimu, maudymu, išvedimu į lauką ar kraiko pakeitimu. Mūsų mažiesiems draugams taip pat reikia skiepų, vaistų nuo kirminų, o rimčiau susirgus nuolatinės priežiūros. Nors kiekviena veterinarijos klinika ir turi savo ištikimus pacientus, tačiau dalis žmonių savo gyvūnus veda ten, kur jiems patogiau, mažesnės kainos ar tiesiog važiuodami pamato reklaminę iškabą.

Tačiau, kai mes susergame, visada keliaujame pas savo šeimos gydytoją, suskaudus dančiui, pagalbos ieškome pas savo odontologą, kurio nekeičiame metų metus, ir mums, žmonėms, tai lyg ir įprasta. Tai kodėl situacija turėtų būti kitokia, kai suserga mūsų augintinis? Reikia pripažinti, kad net ir pati moderniausia veterinarijos klinika Vilniuje ar kitame didmiestyje – tai ne pramogų parkas, gyvūnas būdamas naujoje ir dar nepažintoje vietoje jaučia stresą, ypač tada, kai prie jo liečiasi visiškai nepažįstamas žmogus. Tuo tarpu, jei jūs nuolatos naudojatės vienos veterinarijos klinikos paslaugomis, gyvūnėlis pripranta prie aplinkos, susidraugauja su veterinaru ir apsilankymas būna ne toks ir baisus.

Be to, veterinarijos klinika, į kurią nuolatos vedate savo gyvūną, puikiai žino, kokia jo būklė, kokiomis ligomis jis sirgo, kokius skiepus yra gavęs, todėl ir jūs išvengsite savo augintinio ligos istorijos pasakojimo, jei lankysitės pas ta patį veterinarą. Beje, vizitai turėtų būti reguliarūs, o ne tik tada, kai ima šlubuoti sveikata. Kartais vyrauja nuomonę, kad veterinarijos klinika Vilniuje ar didesniuose miestuose yra brangus malonumas, tačiau reikia pripažinti, kad kaip ir žmogui taip ir gyvūnui galioja ta pati taisyklė – geriausia rimtesniems susirgimams „užbėgti už akių“.

Taigi, būti lojaliu vienai veterinarijos klinikai išties geras sprendimas, jei norite, kad jūsų augintinis nejaustų streso, būtų ramus ir sveikas. Be to, ištikimi jos lankytojai visada gali tikėtis nemokamos konsultacijos ar kitų nuolaidų. Veterinarijos klinika – tai jūsų keturkojo (bet tai ne taisyklė) draugo geros sveikatos ir ilgo gyvenimo garantas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *