Automobilio priežiūros ypatybės žiemos metu

IT naujienos

automobilis ziemaSpustelėjęs šaltukas iškėlė klausimą kaip reikėtų keisti savo automobilio priežiūrą žiemos metu ir į ką labiau atkreipti dėmesį? Dalinamės keliais patarimais.

Kaip išvengti drėgmės automobilyje?

Drėgmė į automobilio vidų patenka su šlapiais arba sniegu aplipusiais batais. Žinoma, pirmas patarimas – nusipurtyti sniegą prieš pat lipant į automobilį. Guminiai kilimėliai žiemos metu itin nepraktiški, kadangi vanduo užsilaiko ant jų ir galima pasijusti tarsi sėdint baloje. Tačiau medžiaginiai sugeria drėgmę ir ši lieka salone. Išeitis – turėti pačių paprasčiausių laikraščių ir plastikinių maišelių. Laikraščio sluoksnį pakloti po medžiaginiai kilimėliais, o ypač drėgną dieną grįžus namo užkloti reikiamą sluoksnį laikraščio, prispausti kojomis, leisti sugerti vandens perteklių ir supakavus į plastikinį maišelį išmesti artimiausiame konteineryje. Taip pat bent kartą per mėnesį reikėtų kilimėlius išplauti ir išdžiovinti.

Kaip užtikrinti automobilio stiklų švarą?

Automobilių stiklų švara priklauso nuo dviejų dalykų – stiklo valiklio ir langų valytuvo. Jau žiemos pradžioje stiklų valymo skystis turi būti pakeistas į žieminį, neužšąlantį iki -25 laipsnių šalčio temperatūros. Taip pat reikėtų įvertinti stiklų valytuvo efektyvumą – jei valant stiklus lieka purvo ruožai ar valytuvas „cypia“ laikas keisti gumeles. Gumelių pakeitimas kainuoja tikrai nedaug, tačiau užtikrina kokybišką stiklų valymą bei saugų važiavimą net pačiu nepalankiausiu žiemišku oru.

Ką daryti, kad kelininkų barstoma druska nekenktų automobiliui?

Visi skundžiasi, jog ant kelio barstoma druska kenkia viskam – ant batų ir kelnių atsiranda baltos dėmės, pradedamas „ėsti“ ir rūdyti automobilio kėbulas. Sprendimas paprastas – automobilį reikia dažniau prausti. Žiemos metu automobilių savininkai neskuba į plovyklas, nes kaip populiariai sakoma, automobilis vėl tampa purvinas kol iš plovyklos grįžti namo. Tačiau ne vizualiame švarume esmė – nuplovus automobilį pašalinamas prie kėbulo prikibusio druskos ir purvo sluoksnis, todėl jis nebekenkia automobiliui. Juk plovykla kainuoja tikrai pigiau nei automobilio remontas.

Ar kuras gali užšalti?

Pasirodo gali, jei važinėsi tuščiu baku. Specialistai primygtinai rekomenduoja žiemos metu važinėti tik pilnu kuro baku. Tai leidžia išvengti kondensato susidarymo kuro bake. Kondensatas, vanduo, būtent tai kas gali užšalti bake. Anot specialistų, nuolat pustuščiu baku važinėjant, bako sienelės pradeda rūdyti, rūdys krenta, susidaro drumzlės, kurios gali užkimšti kuro filtrus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *