Protingi taupymo buityje patarimai

IT naujienos

taupymasKą reiškia protingas taupymas? Tai gyvenimo būdas, kuomet taupymas nekenkia gyvenimo kokybei. Šiandien pasidalinsime keliais būdais, kurie išties pravers kasdieniniame gyvenime ir padės sutaupyti pinigų. Tikimės šie taupymo patarimai bus naudingi.

Prausiantis duše sunaudojama mažiau vandens nei vonioje (išskyrus tuos atvejus, kai duše „užmiegama“ pusvalandžiui). Tačiau dar daugiau sutaupyti galima užsukus čiaupą tuo metu, kai šampūnu trinkiama galva. Viena minutė – tačiau jei vanduo nebėga – jau sutaupoma nuo 5 iki 15 litrų vandens. Lygiai taip pat čiaupą reikėtų užsukti valantis dantis ar skutantis.

Pamiršote pradarytą gazuoto mineralinio vandens butelį ir vanduo išsivadėjo, tapo neskanus? Neišpilkite, geriau palaistykite juo gėles. Mineralai esantys tokiame vandenyje suveiks kaip trąšos.

Nusidėvėjusius drabužius, kuriuos pasiryžote išmesti, paskutinį kart išskalbkite ir sukarpykite į šluostes. Taip turėsite šluosčių, kuriomis pavalius purvinus namų kampus, bus negaila išmesti tiesiai į šiukšlinę.

Skysto muilo indeliai su dozatoriumi yra geras reikalas. Tačiau nereiškia, jog pasibaigus muilui vėl reikia pirkti indelį. Galite įsigyti didelę talpą, kuri dažnai būna maišeliais ir yra pigesnė už mažą indelį. Taip papildysite skysto muilo indelį už mažesnę pinigų sumą, nei pirktumėte.

Visuomet turėk rankinuke pirkinių krepšį. Išmok jį sulankstyti taip, kad jis neužimtų vietos. Kas kart parduotuvėje perkant plastikinius pirkinių maišus išleidžiama daug pinigų, kuriuos galima sutaupyti tą patį maišelį panaudojant kelis kartu. Kuomet maišelis nusidėvi, paskutinį kart jį galima panaudoti kaip šiukšlių maišą ir garbingai išmesti.

Gražesnius, įdomesnių formų stiklainius, kuriuose galbūt perki kompotą ar konservuotus žirnelius, paversk birių produktų indeliais. Tiesiog pašalink etiketę, gražiai užrašyk ir priklijuok užrašą kas tame inde yra ir puikiausiai išsiversi neleisdama pinigų brangioms talpoms.

Įsigyk spalvotų, dekoratyvinių lipnių juostelių ir apklijuok jomis popierines siuntinių dėžes ar kitas namuose turimas dėžes ir surūšiuok į jas nenaudojamus daiktus. Sukrautos dėžės ant viršutinių lentynų atrodys nuostabiai ir nereikės leisti pinigų brangioms dėžėms iš parduotuvių.

Pasibaigusio šampūno, dušo želė ar indų ploviklio indelius išplauk ir tą vandenį panaudok stiklų valymui – šios priemonės puikiai valo purvinus stiklus. Ypač tinka valant stiklus iš lauko pusės – pirmą kartą nuvaloma šiomis priemonėmis, o antrą jau specialiu stiklų valikliu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *