Tiesiai šviesiai: ką dovanoti jaunavedžiams vestuvių proga?

Laisvalaikis

dovanosRyte, keliaudami į darbą, atveriate savo pašto dėžutę, o joje „pūpso“ žavingas pakvietimas į jūsų draugų vestuves. Nuostabi žinia! Visgi, artėjant iškilmingajai dienai, galvoje pradeda kirbėti panika alsuojantis klausimas: ką padovanoti draugams jų ypatingos dienos proga?

Jei taip, tai jau padarėte pirmą klaidą, planuodami dovanas, nes reiktų paklausti ne „ką?“, o „kiek?“. Be abejo, tai skamba išties visiškai neromantiškai. Pinigai juk nė iš tolo neprimena originalios vestuvių dovanos. Beje, ir etiketo žinovai teigia, kad dovanoti pinigus arba prašyti pinigų kaip dovanos – blogiausias pasirinkimas. Nesąmonė!

Jei niekada nekėlė vestuvių tikriausiai neturite nė menkiausio supratimo, kiek ši šventė kainuoja. Šiais kainų augimo laikas neištaigingos vestuvės su muzikantais, nakvyne kaimo turizmo sodyboje ir iki 50 svečių kainuoja apie 5 tūkstančius eurų. Tad visiškai natūralu, kad jaunavedžiai, išleidę tiek pinigų, iš jūsų tikrai nesitiki dovanų gauti patalynės komplektą ar puodų rinkinį ar vestuvinės spynelės. Taigi, pinigai šiuo metu yra viena populiariausių ir laukiamiausių dovanų. Tuo tarpu, originalios vestuvių dovanos, pavyzdžiui, įvairūs graviruoti puodeliai, tautės ar kiti interjero elementai gali būti kaip priedas prie pagrindinės dovanos, ypač tada, jei norite, kad jūsų dovana jaunavedžius džiugintų ilgai.

Žinoma, egzistuoja ir išimtys, kartais jaunavedžiai iš anksto praneša, kad jų pageidaujamų dovanų sąrašas jau yra konkrečioje parduotuvėje. Tai reiškia, kad dovanos vestuvių proga jau išrinktos ir jų sąrašas yra paliktas nurodytoje parduotuvėje. Tokiu atveju, svečiams nereikia daug galvoti, pakanka užsukti į parduotuvė ir nupirkti dovaną iš pateikto sąrašo. Tokie dovanų sąrašai labai populiarūs visuomenės grietinėlės tarpe, paprasti mirtingieji pirmenybę teikia vokeliams. Taigi, ir vėl grįžome prie klausimo „kiek?“

Suma priklauso nuo to, kokie yra jūsų santykiai su jaunavedžiais. Beje, vertėtų paminėti, kad įvedus eurą, kilo ne tik kainos parduotuvėse, bet ir vestuvinių dovanų platybėse.

  • Štai keli orientyrai, kokią sumą turėtų dovanoti vienas žmogus:
  • Jei esate bendradarbis, šeimos draugas ar tolimas giminaitis: 50-100 eurų;
  • Jei esate artimas giminaitis arba draugas: nuo 100 iki 150 eurų;
  • Jei esate liudininkas, pamergė ar pabrolys: nuo 200 iki 250 eurų;
  • Jei esate šeimos narys arba labai artimas draugas: nuo 250 iki 400 eurų ir daugiau, jei galite sau leisti.

O štai, jei esate į vestuves pakviestas su antrąją puse, šios sumos šokteli maždaug 30 proc.

Žinoma, šios sumos yra tik orientacinės. Kiek pinigų galite skirti dovanai, priklauso tik nuo jūsų finansinės situacijos, tačiau egzistuoja viena nerašyta taisyklė, apie kurią etiketo žinovai nieko nenori girdėti: pinigų reiktų padovanoti bent tiek, kiek kainuoja vestuvių vakarienė šventėje, arba tiek, kad jauniesiems „atsipirktų“ jums skirti pinigai.

Ar galima per vestuves nieko nedovanoti? Iš principo galima, jei jaunavedžiai to patys pageidauja, tačiau reiktų atminti, kad maža ir taikli dovana tikrai juos maloniai nustebintų. Tokiu atveju svarbiausia – idėja.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *