Smulkmenos, tačiau gali „kainuoti“ kompiuterio gyvybę

IT naujienos

Esame priklausomi nuo kompiuterio, interneto ir telefonų. Galbūt ne visai blogąja prasme, juk internetas drauge su kompiuteriu suteikia galimybę greičiau pasiekti informaciją ir ją apdoroti, mokytis, bendrauti. Todėl diena kuomet paspaudus „On“ mygtuką nesulauksime jokios reakcijos, atrodys kaip pasaulio pabaigos pradžia, nes kompiuterių remontas visuomet su ja asocijuojasi. Dažnai kompiuterio gedimų priežastys yra visiškos smulkmenos, kurių galima būtų išvengti ir taip apsaugoti savo brangiausią ir geriausią draugą – kompiuterį.

Kava ir kompiuteris. Idiliška dienos pradžia: užsimiegojusi ranka tiesiasi link ką tik paruoštos kavos puodelio, o kitos rankos pirštai jau spaudo kompiuterio mygtukus, tikrinama Facebook paskyra, asmeninis paštas ir naujienų portalai. Tik vienas nerangus judesys ir kavos gurkšnis slysta ne sustingusiu gomuriu, o teliūskuojasi ant klaviatūros. Bet koks skystis, ypač saldus, patekęs ant klaviatūros lengvai gali sugadinti visą kompiuterį. Pirmiausia, su skysčiais šalia kompiuterio reikia elgtis itin atsargiai. O jei jau atsitiko tokia nelaimė, reikia kuo skubiau išjungti kompiuterį, išimti bateriją, išvalyti drėgmę. Išvalymui gali tekti išardyti kompiuterį. Jei nesijaučiate patogiai ardydami savo mylimą kompiuterį – patikėkite jį kompiuterių meistrams. Toks smulkus kompiuterių remontas ilgai netrunka, tačiau garantuoja, kad nejausite ilgalaikių kavos ant klaviatūros pasekmių.

Kompiuteris lovoje. Kas gali būti nuostabiau už vakaro filmą, palindus po antklode su visu kompiuteriu? Jo šiluma šildo geriau nei bet koks šildytuvas ar vandens pūslė. Visgi, tai, kad tau malonu mėgautis kompiuterio šiluma, nereiškia, jog malonu pačiam kompiuteriui. Kuomet minkšta antklodė uždengia ventiliacijos angas, kompiuterio temperatūra pakyla iki kritinės ribos ir jis paprasčiausiai perkaista. Gerai, jei perkaitimas trumpas ir pailsėjęs valandėlę jis vėl sėkmingai veikia. Tačiau dažnai toks perkaitimas ilgam išveda kompiuterį iš rikiuotės ir be meistrų neapsieinama. Išvada – nemiegok su kompiuteriu.

Virusai ir virusiukai. Anot kompiuterių meistrų, daugelis žmonių atnešančių kompiuterius, kurie apkrėsti virusais, teigia, kad jie nedaro nieko, kad apsikrėstų, t.y. nesilanko portaluose suaugusiems, nesisiunčia nemokamų programų ir neatidarinėja neaiškių el.laiškų, nesvarbu, kokį gėrį jie ten žadėtų. Toks elgesys, žinoma, yra gerai, tačiau to nepakanka. Kompiuteryje turi būti įdiegta antivirusinė programa. Jų esama nemokamų versijų, tereikia išsirinkti ir instaliuoti į kompiuterį (pvz, Avast, Kaspersky, AVG). Tuomet reikia pasirūpinti ir laikinų failų pašalinimu, tą padėti padeda tokios programėlės kaip CCleaner. Čia tas pats kas darbo stalo valymas – daug maloniau dirbti žinant, jog po darbo knyga nesiveisia mikrobų kolonijos.

Trys smulkmenos, tačiau atkreipus į jas dėmesį galima pamiršti kelią pas kompiuterių meistrus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *