Renginyje “Moderni mokykla 2017” bus pristatytos naujausios technologijos

Technologijos

2017 metų, Balandžio 12–13 dienomis, Kaune įsikūrusioje Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje, antrą kartą vyks paroda ir seminarų ciklas „Moderni mokykla“. Šioje parodoje bus pristatytos naujausios technologijos, palengvinančios pedagogų darbą pamokose bei padedančios sudominti šiuolaikinius mokinius.

Dvi dienas vyksiančioje parodoje pedagogai ir mokyklų vadovai kviečiami dalyvauti daugiau kaip 100 įvairių renginių – paskaitose, seminaruose, pristatymuose, praktiniuose užsiėmimuose, kuriuos ves pedagogai ir naujovių mokymuisi kūrėjai. Pastarieji pažangias technologijas ir gaminius pristatys 44 stenduose.

„Pernykštė paroda, kurią aplankė daugiau kaip 4000 žmonių, parodė, kad tokius renginius mokytojai iš įvairių šalies kampelių vertina ir todėl, kad čia turi galimybę bendrauti su kolegomis, iš pirmų lūpų gauti naudingos informacijos ir patirties, kuria pasinaudoja savo darbe,“ – atsiliepimais apie pernykštę parodą dalinasi vienas jos organizatorių Artūras Tuminas, biuro ir mokyklinių reikmenų bei verslo dovanų prekybos bendrovė „Biuro pasaulis“ vadovas.

Seminaruose bus diskutuojama apie mokinių pasiekimų ir ugdymo kokybės gerinimą, socialinių ir emocinių kompetencijų, novatoriško verslumo, ekologijos ir aplinkos technologijų ugdymą, informacijos ir komunikacijos technologijų diegimą.
„Technologijų naudojimas šiandienos mokykloje – neatsiejama ugdymo proceso dalis. Pedagogams itin aktualu mokinius motyvuoti, žinias pateikti šiuolaikiškai ir patraukliai. Inovatyviomis pamokomis pavyksta sudominti ne tik mokinius, bet ir jų tėvus“, – sako Rasa Bortkevičienė, Kauno pedagogų kvalifikacijos centro direktorė.

Naujausios technologijos

Tarp renginyje pristatomų technologinių naujovių – aukštos rezoliucijos, akis sauganti elektroninė skaityklė, kurioje telpa vadovėliai, žodynai, grožinė ir kita mokymuisi reikalinga literatūra, t. y. mokiniui nereikia tampytis sunkių knygų, visos jos visuomet po ranka. Kita naujovė – delne telpantis kompiuteris, kurį tereikia prijungti prie monitoriaus ir galima dirbti klasėje, t. y. kompiuterizuoti klasę mokykla gali įsigijus tik monitorius, o individulius kompiuterius kišenėje atsineša kiekvienas moksleivis.

Dar viena naujovė – „keliaujantis“ miniatiūrinis LED projektorius – pedagogams palengvina pamokos vaizdinės medžiagos demonstravimą. Jis rodo iki 5 m įstrižainės ypač kokybišką vaizdą, kurį gali atkurti iš minėto delne telpančio kompiuterio ar kito įrenginio. Beje, visų naujovių kaina sukasi apie 100 Eur.

Renginį organizuoja Kauno pedagogų kvalifikacijos centras bei UAB „Biuro pasaulis“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *