Smart-ID vartotojų skaičius sparčiai auga

Internetiniai projektai

Smart-ID – elektronine identifikacijos priemonė, kurią sukūrė estų bendrovė „SK ID Solutions“. Lietuvoje šia programėle jau naudojasi per 300tūkst. vartotojų ir šis skaičius nuolat auga. Tiesa, lyderė yra Latvija, kurioje net 355tūkst. gyventojų naudojasi šia programėle.

Teigiama, kad Baltijos šalyse vidutiniškai per dieną programėle pasinaudoja 200 000 žmonių. O per mėnesį, naudodamiesi internetinėmis paslaugomis, jie atlieka virš 12 mln. transakcijų.

Swedbank ir SEB

Su „Smart-ID“ jau galima registruotis SEB ir „Swedbank“ bankų filialuose visose trijose Baltijos valstybėse. Swedbank“ klientų aptarnavimo tarnybos vadovė Jūratė Gumuliauskienė teigia, kad balandį 15 % klientų naudojo „Smart-ID“ jungdamiesi prie banko elektroninių kanalų.

SEB banko Verslo plėtros departamento direktorius Linas Januševičius sako, kad „Smart-ID“ identifikacijos priemonę renkasi didžioji dalis naujų banko klientų.

„Smart-ID“ patogu tvirtinti atliekamus pavedimus ar kitas operacijas, nes užtenka turėti išmanųjį telefoną ir nebereikia papildomai su savimi nešiotis nei kodų kortelės, nei generatoriaus. Tai ir greitesnis, ir patogesnis būdas nei kodų kortelė.

Smart-ID programėlė gali būti naudojama atlikti tuos pačius veiksmus, kaip ir mobilusis parašas – patvirtinti tapatybę ar pasirašyti dokumentą.

Apie „SK ID Solutions“

„SK ID Solutions“ specializuojasi tarptautinių e-identifikacijos sprendimų srityje. Tai Estijos valstybės partneriai, išduodantys nacionalinių tapatybės dokumentų sertifikatus ir suteikiantys įvairių šalių piliečiams galimybę prisijungti prie elektroninių paslaugų bei pateikti elektroninius parašus. „SK ID Solutions“ aptarnauja beveik 1000 organizacijų, kurios teikia finansines, sveikatos priežiūros, švietimo ir kitas privataus ir viešojo sektoriaus elektronines paslaugas. „SK ID Solutions“ paslaugoms Baltijos šalyse naudojasi daugiau kaip du milijonai galutinių vartotojų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *