5 patarimai, kaip ieškoti geriausios micro SD kortelės telefonui

IT naujienos

Ne visi populiariausi mobilieji telefonai (Samsung ar kt.) gali pasigirti didele vidine atmintimi – būtent dėl šios priežasties daugelis ieško būdų, kaip šiame įrenginyje sutalpinti daugiau svarbios informacijos. Tokiais atvejais gali padėti papildomos micro SD kortelės, suteikiančios galimybę gerokai praplėsti telefono atmintį. Svarbu žinoti, jog kokybiškas jos veikimas priklauso nuo kelių skirtingų aspektų – į ką reikėtų atsižvelgti ieškant geriausios micro SD kortelės?

1. Įsitikinkite, jog Jūsų telefonas palaiko šias korteles. Pasitaiko atvejų, kuomet telefonų gamintojai nusprendžia, jog įrenginyje esančios atminties naudotojams turėtų pilnai pakakti ir dėl šios priežasties neintegruojamas micro SD kortelės lizdas. Tad prieš pradėdami geriausio varianto paieškas, pirmiausia turėtumėte būti tikri, jog iš tikrųjų jį galėsite įdėti į savo mobilųjį. Šiuo atveju vertėtų atkreipti dėmesį ne tik į gamintoją, bet ir į konkretų modelį: nors gali pasirodyti keista, tačiau net ir kai kurie mobilieji Samsung tokios funkcijos pasiūlyti negali.

2. Išsirinkite tinkamą talpą. Tai dar vienas svarbus aspektas, kuris taip pat priklauso nuo Jūsų turimo įrenginio galimybių. Jeigu įsitikinote, kad mobilusis telefonas palaiko micro SD korteles, tai dar ne viskas – prie specifikacijų turi būti nurodyta ir maksimali jų talpa. Žinoma, priklausomai nuo savo poreikių, Jūs visuomet galite rinktis ir mažesnę talpą turinčią kortelę (jos dažniausiai ir kainuoja šiek tiek mažiau), tačiau didesnės integruoti nepavyks.

3. Pasirinkite tipą. Šį pasirinkimą padiktuos kortelės talpa ir Jūsų naudojamas įrenginys, tačiau bet kuriuo atveju pravartu žinoti pagrindinių tipų skirtumus. Pačios seniausios ir paprasčiausios yra SD kortelės – jos sutinkamos vis rečiau, kadangi dažniausiai tinka tik daugiau nei prieš dešimtmetį gamintiems telefonams. Tokių gaminių talpa neviršydavo 2GB. Dabar populiariausios yra SDHC (4 – 32GB) ir SDXC (64GB – 2TB) kortelės, kurių pagrindinis skirtumas ir yra talpumas. Abiejų šių tipų geriausios micro SD kortelės patrauklia kaina siūlomos Pigu.lt el. parduotuvėje.

4. Apsispręskite dėl kortelės greičio klasės. Šį kartą sprendimą galėsite priimti patys: nuo pasirinktos klasės priklausys, kaip greitai kortelė galės apdoroti (nuskaityti ir įrašyti) Jūsų kaupiamą informaciją. Perprasti šią sistemą galima net ir nesigilinant į tikslius skaičius – kuo didesnis bus klasės skaičius, tuo spartesnė bus micro SD kortelė. Atskirai būtų galima paminėti UHS klasės korteles, kurios šiuo metu laikomos vienomis sparčiausių, o UHS III puikiai tinka net ir 4K raišką turintiems įrenginiams.

5. Nusistatykite maksimalią kainą. Šių gaminių vertė dažniausiai priklauso nuo visų aukščiau išvardintų aspektų, o ypatingai – nuo greičio ir talpos. Tad jei ieškosite pačios greičiausios ir geriausios micro SD kortelės, tikėtina, kad už tokį variantą sumokėsite kur kas daugiau. Dėl šios priežasties rekomenduojama iš anksto apsibrėžti būsimą biudžetą – taip gerokai susiaurinsite ir paspartinsite savo paieškas. Žinoma, nepamirškite ir kokybės – svarstant apie galimas išlaidas, dažnai rekomenduojama žinomiausių gamintojų kainų vidurkius naudoti kaip gaires.

Nors gali pasirodyti, jog micro SD kortelė yra nedidelis pirkinys, net ir renkantis jį tenka apgalvoti ne vieną kriterijų. Visgi, jei vadovausitės visais šiais patarimais, Jūsų pasirinktas gaminys turėtų pateisinti visus lūkesčius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *