6 būdai, kaip virtualią realybę galima panaudoti versle

TechnologijosVerslo naujienos

Tie, kuriems virtuali realybė asocijuojasi tik su pramogomis ir unikaliu laisvalaikio praleidimu, turėtų šiek tiek nustebti – šios technologijos gali pasiūlyti kur kas daugiau privalumų. Be visiems puikiai žinomų pranašumų, virtualios realybės akiniai gali tapti ir verslo įrankiu, kuris įmonei gali atnešti realios naudos. Tad jeigu domitės verslo inovacijomis ar tiesiog norite daugiau sužinoti apie virtualios realybės galimybės, Jums tikrai pravartu sužinoti būdus, kaip šias technologijas galima pritaikyti versle.

1. Revoliucinė parduotuvių patirtis. Ekspertų teigimu, laikui bėgant virtualią parduotuvę įrengti bus galima kur kas patogiau ir pigiau nei fizinę, todėl tikėtina, kad vis daugiau įmonių pasinaudos tokiomis galimybės. Be to, tokiu būdu galima kur kas paprasčiau sekti pirkėjų veiksmus ir juos išanalizavus tinkamai išplanuoti parduotuvę. Kol kas tai daroma tik testavimo lygmenyje, tačiau dažnai siūlomos akcijos skatina žmonių susidomėjimą šiomis technologijomis – panašu, kad virtualios realybės akiniai greitai ras savo vietą kiekvienuose namuose.

2. Geresnis įdarbinimo procesas. Naudojantis virtualia realybe, dabar galima pravesti darbo pokalbius būsimiems kandidatams, gyvenantiems kituose miestuose ar netgi šalyse – tai ypač pravartu tarptautinėms kompanijoms. Pagrindinis privalumas tas, jog kaip ir kalbantis realiai, galima sekti žmogaus reakcijas ir kūno kalbą taip, tarsi jis sėdėtų tame pačiame kambaryje. Po tokio pokalbio kur kas paprasčiau nuspręsti, ar kandidatas iš tiesų yra tinkamas pozicijai.

3. Inovatyvios darbo vietos. Dėl galimybės bendrauti tarsi „akis į akį“, galima net neišėjus iš namų atsidurti biure ir verslo susitikime – tam bus reikalingi tik virtualios realybės akiniai. Svarstoma net apie galimybę atsisakyti monitorių ir viską tvarkyti tik virtualioje realybėje – tokie pasiūlymai skamba šiek tiek šiurpinančiai, tačiau kol kas apie realius pavyzdžius ir naudą kalbėti kiek per anksti.

4. Modifikuota reklama. Ne paslaptis, jog virtualios realybės akiniai gali sustiprinti mūsų pojūčius ir emocijas, todėl taip stebimos reklamos taip pat gali padaryti kur kas didesnį įspūdį ir įtaką. Tad jei įtaigų scenarijų pritaikysite virtualiai realybei, padidinsite savo įmonės žinomumą, ir tikėtina, sulauksite kur kas daugiau pirkėjų dėmesio. Pasitelkiant virtualią galimybę, galima išbandyti pačias netikėčiausias idėjas – kiekvienam privalu tai išbandyti!

5. Neįtikėtina mokymų patirtis. Naudojant virtualią realybę, galima paprasčiau „persikelti“ į kitą vietą ir simuliuoti įvairias situacijas, todėl mokymai tampa efektyvesni ir gerokai naudingesni. Žinoma, pirmam kartui prireiks šiek tiek daugiau investicijų – siekiant produktyvumo, kiekvieną darbuotoją teks aprūpinti reikiama technika. Šiuo atveju ypač pravers akcijos – virtualios realybės akiniai su nuolaida dažnai siūlomi Pigu.lt el. parduotuvėje.

6. Galingas inžinerinis įrankis. Daugeliui pažįstama situacija, kuomet kurdami pirminį tam tikro produkto pavyzdį išleidžiame daugybę lėšų, tačiau visos jos nebūtinai pavirsta pelnu. Tokiais atvejais taip pat gali pasitarnauti virtuali realybė – naudojantis ja, galima vizualiai pateikti įspūdingus statinius ar kitus produktus, o tokiems projektams prireiks kur kas mažiau investicijų.

Pasitelkus virtualią realybę, iš tiesų galima efektyviai paspartinti verslo procesus, tačiau tai tikrai ne vienintelės idėjos, kaip produktyviam darbui būtų galima pritaikyti šias technologijas. Tad kol kas galima tik laukti ir spėlioti, kokios naujienos mus pasieks ateityje – tikėtina, jog ilgai jų laukti nereikės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *