Atskiri baldai į prieškambarį ar prieškambario komplektai?

Namai ir aplinka

Nors paprastai galvojama, kad baldai į prieškambarį nereikalauja itin didelio dėmesio, toks požiūris iš esmės klaidingas. Pagalvokite – juk prieškambaris yra pirmoji gyvenamoji patalpa, kuri pasitinka tiek jus, tiek jūsų svečius. Kitaip sakant, čia esantys baldai formuoja viso būsto atmosferą, be to, jie atlieka ir svarbią praktinę pusę. Labai svarbu turėti vietos, kur pasidėti lauko drabužius, nusiauti batus, pasikabinti raktus ir pan. Priešingu atveju, namuose jausimės nepatogiai.

 

Baldų komplektai vs. baldai iš skirtingų kolekcijų

Paprastai prieškambaris yra gana nedidelis, todėl labai svarbu tinkamai išnaudoti kiekvieną šios patalpos centimetrą. Galimi keli variantai – įsigyti jau pagamintus baldus, derinti atskirų kolekcijų gaminius arba užsisakyti individualiai pagamintą prieškambario komplektą. Pastarasis variantas reikalauja kiek didesnių išlaidų ir daugiau laiko (teks laukti, kol baldai bus suprojektuoti ir pagaminti), tačiau jis efektyviai išnaudos prieškambario erdvę, suteikdamas jai visą funkcionalumą, kurio gali prireikti. Be to, taip būsite tikri, kad visi prieškambario baldai derės tarpusavyje ir garantuos stilistinį namų išbaigtumą. Iš kitos pusės, prieškambario baldus galima pirkti ir atskirai, derinti skirtingų kolekcijų gaminius ar užsisakyti tik vieną jūsų erdvei gaminamą baldą, pvz., prieškambario spintą. Svarbiausias šio pasirinkimo privalumas – mažesnės išlaidos. Deja, paprastai taip nepavyksta išnaudoti viso prieškambario ploto. Dar viena bėda – gamybinės medžiagos. Praktika rodo, kad masiškai gaminami baldai dažniausiai yra prastesnės kokybės, kadangi gamintojai orientuojasi ne į baldų ilgaamžiškumą, o į produkcijos kiekybę. Tuo tarpu, jei gaminate individualius baldus, patys galite pasirinkti tiek jų medžiagas, tiek apdailos sprendimus.

 

Svarbiausias kriterijus – kokybė!

Kad prieškambaris būtų funkcionalus ir užtikrintų ilgaamžę kokybę, rinkitės patikimą baldų gamintoją ir pardavėją, pvz., BALDITA. Nepamirškite, kad prieškambaris yra viena aktyviausiai lankomų patalpų. Rinkdamiesi nekokybiškus baldus, rizikuosite, kad jau po metų jie praras savo prekinę išvaizdą ir pradės erzinti nefunkcionalumu, pvz., spintos durys ims girgždėti. Kur kas racionalesnis sprendimas – investuoti į kokybę ir taip sutaupyti ateityje laukiančias išlaidas, t. y. jums nereiks galvoti nei apie greitą prieškambario baldų atnaujinimą, nei apie baldų taisymą ar remonto darbus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *