Sekcija – baldas, kuris niekada nesensta

Namai ir aplinka

Žodis „sekcija“ daliai siejasi su tarybiniais laikais ir, ištarus šį, akyse iškyla gremėzdiško baldo, užimančio visą sieną, vaizdas. Ir, aišku, identiškos sekcijos pas kaimynus, draugus bei giminaičius…Internetinės baldų parduotuvės www.baldusale.lt atstovai skuba paneigti šį teiginį, vadindami jį klaidinga nuomone, neatitinkančia šiuolaikinių interjero aktualijų bei klientų poreikių. Sekcijos, kurios, beje, šiandien dažniau žinomos korpusinių baldų pavadinimu, neprarado savo populiarumo ir yra derinamos tiek moderniame, tiek klasikiniame interjere. Aišku, pastarųjų stilius, žvelgiant į pirmtakes, gerokai pasikeitęs.

Sekciją, priklausomai nuo dizaino ypatybių, sudaro kelios atskiros dalys, besiskiriančios viena nuo kitos (aukščiu, dydžio, naudojimo būdu ir kita), tačiau tuo pat metu ir vienijamos bendro motyvo (spalvos, ornamento ir kita). Sekcijos – itin individualus sprendimas, kadangi tas pats baldas skirtinguose namuose gali atrodyti visiškai kitaip. Sekciją sudarančios dalys gali būti sustatomos ar sukabinamos viena nuo kitos skirtingu atstumu, priklausomai nuo žmogaus pageidavimų bei erdvės ypatybių.

Korpusiniai baldai dažniausiai yra sudaryti iš dalių, vienos kurių aklinai uždaromos durimis, kitos – elegancijos bei lengvumo dizainui suteikiančiais stiklais. Durelės, dažniausiai montuojamos apatinėje sekcijos dalyje, slepia asmeninius ar vizualiai nepatrauklius daiktus, tuo tarpu už stiklų „eksponuojamos“ estetiškos interjero detalės. Priklausomai nuo individualių pageidavimų, sekcijos gali būti papildomos ir atviromis lentynėlėmis (kur kitur padėti rėmelius su nuotraukomis ar drambliukų kolekciją?). Tiesa, toks korpusinių baldų sprendimas šiandien nėra itin populiarus. Galima numanyti, jog įtakos tam turi sparčiai įsigalinčios minimalizmo idėjos (kai neapsikraunama nereikalingais daiktais, nėra ko ir viešai demonstruoti) bei elementarus praktiškumas (dulkės atviras lentynas itin mėgta).

Sekcijos, pasirinkus atitinkamą dizaino sprendimą, gali puikiai atrodyti tiek klasikiniame, tiek moderniame interjere. Pirmu atveju daugiausia dėmesio skiriama baldo išvaizdai, o antru – funkcionalumui. Minimalizmo idėjų šalininkai, kad ir kaip galbūt to nenorėtų, kai kurių daiktų atsisakyti vis vien negali. O šie, užuot gulėję matomoje vietoje, gali būti patogiai laikomi sudėti į sekciją.

Sekcijos – baldas, atliekantis funkciją 2in1: ne tik puošia namus, bet ir tarnauja kaip daiktų saugykla. Aišku, kaip ir visais baldais, ir šiuo reikia rūpintis: reguliariai valyti nuo nešvarumų, o, pastebėjus gedimą, laiku šį sutaisyti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *