Pradedant verslą, reikia prisitaikyti tik prie savo situacijos, o ne konkurentų

Verslo naujienos

Nerimas dėl netinkamai vykdomos apskaitos apima ne vieną verslininką. Tačiau, nerimauti reikėtų ir dėl kitų galimų niuansų. Štai, naujokai dažnai nė nesusimąsto kuris veiklos įteisinimo metodas jiems gali būti palankesnis. Tikrai nėra būtinybės naudoti tuos pačius metodus, kuriuos naudoja potencialūs konkurentai. Labiausiai reikia analizuoti savo situaciją ir pagal ją pasirinkti tinkamą planą. Galvojantiems apie smulkau verslo pradžią vertėtų internete paieškoti informacijos tiek apie apskaitos vedimo būdus, tiek ir apie veiklos įteisinimo galimybes. Mat, jų yra daug.

Nusprendus imtis savarankiškos veiklos, iš kurios bus siekiama gauti pajamų ar kažkokios kitos ekonominės veiklos, būtina suprasti, kad tokia veikla privalo būti įteisinimą. Sklinda nemažai melagingų mitų, teigiančių, kad nuo kažkokios apimties gautų pajamų galima išvengti mokestinės naštos. Turėkite galvoje, kad mokestinė našta atsiranda nuo pirmo uždirbto cento, jeigu tai yra iš anksto suplanuota ir tęstinė veikla. Paprasčiausiai, atliekant kažkokius atsitiktinius sandorius, tai nebūtų laikoma ekonomine veikla, o tai reiškia, kad ir mokestinė našta būtų kiek kitokia (jeigu jis iš viso būtų taikoma).

Kadangi smulkųjį verslą galima įteisinti keliais būdais, ekspertai siūlo rinktis individualią veiklą, jeigu veiklos apimtys pačioje pradžioje bus mažos. Bet, jeigu veikla iš karto pradedama su nemažu biudžetu, tuomet galbūt racionaliau būtų rinktis įmonės steigimą ar jos įsigijimą. Pastarasis variantas turbūt būtų geresnis ir tuoj paaiškinsime kodėl.

Pradedant veiklą, ją reikia kažkaip įteisinti, tačiau kiekvienas įteisinimo būdas reikalauja skirtingos pinigų sumos. Įmonės steigimas (UAB) pareikalaus gana nemažos pinigų sumos. Bet, renkantis jau registruotos įmonės įsigijimą, išlaidos sumažėja ženkliai. Internete galite paieškoti skelbimų, kuriuose nurodomos tokios antraštės kaip „parduodu įmonę“ ar kažkas panašaus.

Iš minėtų skelbimų galite atsirinkti geriausius pasiūlymus – pigiausiai parduodamus UAB. Nepamirškite, kad bet kokiu atveju reikės analizuoti parduodamą įmonę, kad paskui nebūtų problemų ją įsigijus. Turite kruopščiai išnagrinėti visus pasiūlymus, o taip pat nepamiršti pasidomėti kas toks yra pardavėjas.

Tad, jeigu manote, kad verslą pradėti turite lygiai taip pat kaip ir visi, turėkite galvoje, kad viskas priklauso būtent nuo jūsų situacijos, tad prie jos ir prisitaikykite.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *