Internetinės parduotuvės kūrimas: nuo ko pradėti

Internetiniai projektaiPaslaugosPrekyba

Interneto parduotuvė – ne žaislas. Tai rimtas verslo įrankis, kuriuo reikia išmokti naudotis. Bet pradžioje jį reikia sukurti.

Internetinės svetainės kūrimas – gana rimtas iššūkis. Ko reikia, kad viskas būtų sėkmingai ir efektyviai padaryta? Pirmiausia – rimto verslo plano. Jis reikalingas ne kūrėjams, o savininkams, kad būtų galima viską planuoti ir bandyti jo laikytis. Kūrėjams reikia tik labai nedaug iš to verslo plano. Vienas iš svarbiausių momentų – būsimojo pirkėjo profilis. Kokie žmonės apsipirkinės jūsų internetinėje parduotuvėje? Jauni, ar pagyvenę, studentai ar įmonių administratoriai. Tai labai svarbi informacija kuriant el. parduotuvės dizainą, parenkant populiariausius mokėjimo būdus ir rinkodaros priemones. Ti ir pradėkite nuo savo klientų portreto. Net jei nesate dėl jo tikri, interneto parduotuvių kūrėjai neabejotinai ras, ką pasiūlyti neutralaus.

Interneto parduotuvės struktūra – antras svarbus dalykas, kurio reikia kūrėjams. Būtent jiems reikės suskurti visas (tiksliau – daugelį) kategorijas ir sudėti į parduotuvę, kad būtų galima importuoti prekes ir prekių aprašymus. Struktūra yra tas pats, kas meniu, taigi tarp specifinių puslapių turės atsirasti ir tokie standartiniai dalykai, kaip kontaktai, prekių pristatymas ir grąžinimas, privatumas ir kt. Natūralu, kad reikės ir tekstų kitiems informaciniams puslapiams.

Iliustracijos yra paprastai duodamos tiekėjo, tačiau kartais gali tekti pasirūpinti ir patiems. Tikrai ne bėda turint gerus išmaniuosius telefonus su gerai fotografuojančiomis kameromis. Be iliustracijų el. parduotuvės paleisti nepavyks, tad tikrai nereiktų atidėti jų surinkimo vėlesniam laikui. Atminkite – iliustracijos turi būti gerai optimizuotos, neužimti daug vietos, nors ir nereiktų prarasti jų kokybės mažinant iki minimumo.

Sutartis su mokėjimus prižiūrinčiomis įmonėmis taip pat reikalingos. Tai paprastai užtrunka 1-2 mėnesius, todėl pradėti galima dar prieš interneto parduotuvės kūrimą. Kūrėjai prijungia mokėjimus gana greitai, nes šio sprendimo teikėjai suteikia reikiamą IT palaikymą.

Serveris, kuriame laikysite savo internetinę parduotuvę reikalingas iš karto. Perkėlimas iš vieno serverio į kitą nėra sudėtinga procedūra, tačiau ji padaroma tik tada, kai visas procesas jau yra pabaigtas.

Vis dėlto, visi šie dalykai gali būti numatyti verslo plane, kuriuo remsitės ir artimiausiu metu tai taps savotišku veiksmų planu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *