Apie lietuviškas Kalėdų tradicijas, kurias daugelis atsinešėme iš vaikystės

Laisvalaikis

Kiekviena šalis turi savo tradicijas, kurios paskatina laukti švenčių. Tačiau dažniausiai visas šalis vienija tai, kad kalėdos metų eigoje yra bene pati svarbiausia šventė ir būtent joms pasiruošti yra skiriama daugiau dėmesio ir tuo pačiu džiaugiamasi, kad Kalėdų laukimo metas yra toks stebuklingas ir tuo pačiu toks jaukus.

Lietuvoje yra labai daug įvairiausių tradicijų: dažnai būtinas Kalėdų senelio laiškas, kučiukų valgymas laukimo metu, aguonų pienas ir daugelis kitų detalių. Juolab, šeimos dažnai turi savas tradicijas, kurias susigalvojo metų eigoje. O tai labai svarbu, kadangi toks tradicijų puoselėjimas suteikia galimybę turėti kažką savito ir kažką, kas priklauso tik Jums. O mes nurodysime dažniausiai pasitaikančius Kalėdų laukimo, Kūčių vakaro bei pačios šventės laukimo niuansus. Gal kuriuos nors ir Jūs propaguojate, o gal kurie nors po šio straipsnio apsigyvens Jūsų namuose?

  • Viena iš pagrindinių yra Kalėdų senelio laiškas. Daugelis džiaugiasi, kad parašius laišką sulaukiama atsakymo, o tai visam šventiniams laikotarpiui suteikia dar daugiau žavesio ir tuo pačiu jaukumo. Siūlome įvertinti tai, kad geriausia, kai laiškus rašo profesionalai. Tokiu atveju pavyks džiaugtis puikia kokybe ir taip pat įtikinti vaiką, kad laiškas atėjo tiesiau iš senelio dirbtuvių.
  • Daugeliui sausainių kepimas beveik kiekvieną vakarą yra tapęs puikia tradicija. Tikrai ne tik todėl, kad sausainiai yra labai skanūs, tačiau todėl, kad buvimas su šeima visada yra malonumas. Jeigu jau turite vaikų – tokiu atveju visada naudinga juos pamokyti kepti sausainius ir parodyti, koks tai menas. Žinoma, nepamirškite sausainių dekoruoti šventine atributika.
  • Toliau judame link to, kad daugelis leidžia vakarus žaidimais. Dažniausiai greta eglutės, kadangi juos sklindanti šviesia suteikia labai daug jaukumo ir dienai to malonumo, kuris būtent ir atsispindi tik kalėdiniu laikotarpiu.
  • Puikia tradicija yra lankytis prie miesto eglutės, kuri dažniausiai svori miesto centre. Tikrai ne visi mėgsta sniegingu oru būti lauke tačiau buvimas gryname ore labai naudingas, o kadangi žiemos metu to tenka patirti gana retai – būtinai su šeima, o gal net ir vienas aplankykite šventinę eglutę ir tuo pačiu džiaukitės jos šventiškumu.
  • Taip pat būtinai apsilankykite giminaičius bei kitus artimus žmones, kurių paprasčiausiai neturite galimybės aplankyti per pačias Kalėdas. Visiems puikiai žinoma, kad kalėdos yra tas metas, kai reikia daugiau laiko praleisti savo artimais žmonėmis. Žinoma, tai svarbu ištisus metus, tačiau dažniausiai būtent per šventes tai yra sureikšminama. Taigi, būtinai tai padarykite, kadangi tokia smulkmena gali prikelti naujam gyvenimui net ir senus ryšius.
  • Galiausiai, pati gražiausia ir jaukiausiai tradicija yra papuošimų darymas ir tuo pačiu kabinimas. Eglutės puošimas tikrai neturėtų būti vienintelis pasirinkimas, kai namuose yra tiek daug dienų, kurios nori būti dekoruotos. Siūlome užsiimti šia veikla su visa šeima. Nuostabu, paprasta ir tuo pačiu skoninga.

Laukti Kalėdų yra taip gera. O jeigu lauksite kartu su stebuklingomis emocijomis – laukimas bus dar malonesnis.

Kad ir kaip Jū švenčiate Kalėdas ir kaip išlaukiate visą laukimą – siūlome tam laukimui skirti kuo daugiau dėmesio. Juk taip gera, kad kiekvienas gali patirti tą neapsakomą jausmą, kiekvienas gali patirti meilę ir tuo pačiu parodyti ją mylimam žmogui. Maži stebuklai labai suartina ir labai džiugina. Tad kodėl gi jais nepasinaudojus ir neatradus grožio paprastuose dalykuose.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *