SAS pristato mobiliuosius įlaipinimo bilietus

IT naujienos

Skandinavijos avialinijos SAS diegia mobiliuosius įlaipinimo bilietus, todėl keleiviai dabar galės keliauti naudodamiesi vien savo mobiliuoju telefonu ir asmens tapatybės dokumentu.
„Taupydama savo keleivių laiką SAS diegia naujausias technologijas, užtikrinančias patogų keliavimą nuo pat kelionės pradžios. Įdiegus naująją sistemą, klientai galės registruotis skrydžiui mobiliojoje interneto svetainėje arba trumpąja žinute ir gauti į savo mobilųjį telefoną dviejų matmenų (2D) brūkšninį kodą, kuris atstos popierinį įlaipinimo bilietą,” – teigia SAS atstovybės Lietuvoje vadovė Rūta Jucienė.
Mobiliojo įlaipinimo bilieto dviejų matmenų brūkšninis kodas bus elektroniškai nuskaitomas oro uoste. Šis brūkšninis kodas taip pat bus naudojamas registruojant bagažą SAS savitarnos vietose, pereinant saugumo kontrolę, neapmuitinamų prekių parduotuvėse, patenkant į SAS laukiamuosius ir laipinant į lėktuvą.

Mobilųjį įlaipinimo bilietą galima gauti registruojantis skrydžiui trumpąja žinute arba mobiliojoje SAS interneto svetainėje http://mobile.flysas.com. Paslauga taikoma šiems SAS arba SAS dukterinių avialinijų „Blue1“ skrydžiams:

vietiniams skrydžiams Danijoje, Norvegijoje, Švedijoje, Suomijoje;
skrydžiams tarp minėtų Skandinavijos šalių;
skrydžiams į Europos ir Azijos šalis;
tam tikriems skrydžiams iš Europos (pavyzdžiui, iš Gdansko, Varšuvos, Londono ir kt.).
Ši sistema kol kas nebus taikoma SAS vykdomiems skrydžiams iš Palangos oro uosto.
Naujoji paslauga patogi keleiviams, nes jiems nereikės spausdintis ir naudoti popierinių įlaipinimo bilietų oro uoste, taip pat padės taupyti laiką ir tausoti aplinką. Keliaujantieji su mobiliuoju įlaipinimo bilietu į mobilųjį telefoną gauna naujausią aktualią informaciją apie skrydį, kurią sistema automatiškai atnaujina.
Paslauga prieinama visiems keleiviams, turintiems mobilųjį internetą (WAP).

Apie SAS grupę:

Suformuota 1927 metais, „Scandinavian Airlines System“ (SAS) yra viena seniausių ir didžiausių Europos civilinės aviacijos bendrovių. Kontrolinį SAS akcijų paketą – 51 proc. akcijų – valdo Švedijos (21,4 proc.), Danijos (14,3 proc.) ir Norvegijos (14,3 proc.) vyriausybės.
SAS įmonių grupė yra viena iš tarptautinio aviacijos bendrovių susivienijimo „Star Alliance“ steigėjų. 1997 metais įkurtas aljansas šiuo metu jungia 21 įvairių šalių aviacijos įmonę, tarp kurių tokie aviacijos rinkos gigantai kaip Jungtinių Amerikos Valstijų „United Airlines“, Japonijos „All Nippon Airways“ ir Vokietijos „Lufthansa“.
SAS – pirmoji užsienio aviakompanija, 1992 metais pradėjusi reguliarius skrydžius į Vilnių. Šiuo metu SAS vykdo reisus tarp Palangos ir Danijos sostinės Kopenhagos 19 kartų per savaitę.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *