Premjeras A. Kubilius: JAV investicijos pačios neateis, jas reikia atvesti

IT naujienosVerslo naujienos

„Susidomėjimas investavimo galimybėmis Lietuvoje yra, tačiau reikia dar daug dirbti, kad jis virstų realiais pinigais, įsiliejančiais į Lietuvos ekonomiką“, – taip pirmosios darbo vizito JAV dienos rezultatus apibendrino Premjeras Andrius Kubilius.

Ministras Pirmininkas pažymėjo, kad didžiosios Silicio slėnio IT, rizikos kapitalo bendrovės ir investuotojai aktyviai domisi įvairiomis galimybėmis plėsti savo veiklą Lietuvoje, tačiau Lietuvai reikia dar daug nuveikti aiškinant savo pranašumus. „JAV investicijos pačios neateis, jas reikia atvesti“, – sakė Premjeras. Tam būtina palaikyti nuolatinius ryšius su potencialiais investuotojais ir apsilankymas Silicio slėnyje Kalifornijoje tėra didelio darbo pradžia. „Tačiau pradžia buvo sėkminga“, – pastebėjo Premjeras.

Premjero nuomone, investicijos į IT sektorių ypač svarbios Lietuvai dabar, kai šalis pradeda atsigauti nuo krizės ir „galima ir reikia“ planuoti ilgalaikę Lietuvos strategiją. „Investicijos į IT yra investicijos į Lietuvos ateitį, į mūsų vaikų ateitį“, – kalbėjo Premjeras. Pirmadienį, pirmąją darbo vizito JAV dieną, Premjeras Andrius Kubilius susitiko su IT sektoriaus lyderių „Oracle“, „Cisco“, „HP“ vadovais bei įtakingos rizikos kapitalo grupės „Accel Partners“ nariais.
Premjero A. Kubiliaus darbo vizitas į JAV pagrindinį dėmesį skiria investicijų į Lietuvą pritraukimui ir pratęsia analogišką vizitą į Londoną 2009 m. lapkričio mėnesį. Londone Premjeras lankėsi kartu su finansų ministre Ingrida Šimonyte. Dėl tėvo mirties finansų ministrė nelydėjo Ministro Pirmininko Kalifornijoje, tačiau prisijungs prie Lietuvos delegacijos trečiadienį Niujorke.
Lietuvos Vyriausybės vadovas planuoja tęsti seriją vizitų į svarbiausius pasaulio finansų ir verslo centrus siekiant pritraukti investicijas. Artimiausia tokio pobūdžio kelionė – dalyvavimas USBF metiniame forume Vašingtone gegužės mėnesį (USBF: angl. United States–Baltic Foundation – Jungtinių Valstijų–Baltijos fondas, visuomeninė organizacija, siekianti skatinti JAV kultūros, verslo ir politikos ryšius su Baltijos valstybėmis).
USBF forume planuojama dar kartą susitikti su didžiųjų Silicio slėnio IT bendrovių ir investuotojų atstovais ir aptarti dabar pasiektų susitarimų vykdymą. Planuojama, kad Lietuvos Ministras Pirmininkas A. Kubilius į USBF forumą atvyks kartu su Lietuvos verslininkų delegacija.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *