Kaip išpopuliarinti savo tinklapį..?

Internetiniai projektai

Kaip išpopuliarinti savo internetinę svetainę? Šis klausimas kyla kiekvienam, kuris susikuria tinklapį. Nes kokia tuomet prasmė iš internetinio projekto jeigu jo niekas nemato.

Pirmiausiai reikia įvertinti savo svetainės turinį ir nuspręsti kokio amžiaus bei stiliaus lankytojų auditorijai bus aktuali projekte publikuojama informacija. Tuomet galima pradėti ieškoti partnerių (puslapių savininkų), kurių svetainės yra su panašia tematika, auditorija ir siūlyti jiems apsikeisti reklaminiais baneriais (logotipais). Augant svetainės lankomumui galima ieškoti vis rimtesnių bendradarbiavimo variantų.

Taip pat patartina savo svetainę užregistruoti įvairiuose nuorodų kataloguose. Tokiu būdu pasikelsite savo reitingus paieškų sistemose.

Labai svarbu didelį dėmesį skirti projekto turinio kokybei, nes jei vartotojas atėjęs į tinklapį nieko įdomaus ir jam aktualaus neras, jis daugiau ir nebeužsuks. Tad darbo laiką reikėtų padalinti lygiagrečiai, tiek svetainės populiarinimui, tiek ir turinio tobulinimui. Taip pat svarbūs ir kiti niuansai, toki kaip puslapio išvaizda, meniu išdėstymas ir tt. Kuo vyresnė puslapio auditorija, tuo jai svarbiau yra pateikiama informacijos kokybė bei mažiau aktuali puslapio išvaizda.

Lietuviškų web puslapių internete galime rasti išties daug ir įvairių sričių, todėl norint “atkąsti” dalį auditorijos nuo kitų panašios srities tinklalapių, būtina konkurentus pranokti orginalumu, įdomumu, kokybe. Kuo kokybiškesnis tinklapio turinys tuo daugiau šansų, jog projektas išpopuliarės “domino” principu, kai vartotojai patys praneša apie puslapį draugams, kolegoms, aplinkiniams, pažįstamiems. Tad reziumuojant tiesiausias kelias į populiarumą – puslapio turinio kokybė.

Lietuva inter NETee-Lietuva.NET

One thought on “Kaip išpopuliarinti savo tinklapį..?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *