Elektroninė parduotuvė: Kurią TVS pasirinkti?

Internetiniai projektai

Kadangi ir mūsų organizacija nusprendė užsiimti elektronine prekyba internete, tad nusprendžiau pasižvalgyti po interneto platybes ir išsirinkti kokią nors e-shop turinio valdymo sistemą. Projekto biudžetas menkas, todėl teko ieškoti nemokamo TVS varianto (free).

Esu wordpress fanas, todėl pirmiausiai pradėjau ieškot šios sistemos modulio (plugin). Atrasti pavyko (wp e-commerce), tačiau šis e-shopo pluginas labai jau primityvus (mažai funkcijų), todėl teko ieškoti toliau.

Paskaitinėjau įvairius komentarus internete ir susidariau įspūdį, jog šiuo metu geriausios nemokamos e-parduotuvių TVS (CMS) yra OpenCart ir PrestaShop. Išbandžiau abi ir nors PrestaShop variantas yra populiaresnis tarp web kūrėjų, tačiau man patogesnė pasirodė visgi OpenCart, tad ją ir pasirinkau.

Pradėjus darbuotis prie OpenCart eshopo sistemos, iš pradžių atrodė, jog mano paviršutiniškų žinių šioje srityje neužteks, norint sėkmingai ją paleisti naudojimui, tačiau po keletos nesėkmių galiausiai pavyko rasti atsakymus į visus klausimus ir artimiausiu laiku mūsų organizacijos elektroninė parduotuvė startuos internete.

Tiesa, taip pat buvo svarstomas variantas nuomotis elektroninę parduotuvę, tačiau paskaičiavus kiek tas malonumas kainuos per metus, nusprendėme šios minties atsisakyti.

e-lietuva.net

One thought on “Elektroninė parduotuvė: Kurią TVS pasirinkti?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *