Verslas išlaidų mažinimui neišnaudoja vaizdo konferencijų

Verslo naujienos

Vaizdo konferencijos paslaugomis naudojasi pusė Lietuvos įmonių, rodo UAB „Baltnetos komunikacijos“ atliktas tyrimas. Apklausa atskleidė, kad vaizdo konferencijos mažiausiai populiarios tarp didesnių kompanijų – jos sudaro tik ketvirtadalį besinaudojančiųjų šiuo komunikacijos būdu.

„Kasdien virtualiai bendraudami su šeima ar bičiuliais, tokias pat technologijas plačiai taikyti versle Lietuvoje kol kas delsiame. Didesnių įmonių darbuotojai verslo reikalus dažnai tvarko važinėdami po įmonės padalinius, tačiau tai yra brangus ir laikui imlus būdas. Tyrimo metu apklaustos Lietuvos įmonės pripažino, kad tam išleidžia iki 500 Lt kiekvieną mėnesį,“ – teigia UAB „Baltnetos komunikacijos“ telefonijos paslaugų vadovas Tomas Černiauskas.

„Didžiausias vaizdo konferencijų privalumas – mažesni laiko ir finansų kaštai susitikimams organizuoti. Tobulėjant technologijoms, vaizdo konferencijos tampa vis geresne alternatyva tolimoms ir artimoms kelionėms. Jose gali dalyvauti daug žmonių, jų metu jau galima redaguoti dokumentus ar dalintis vaizdu ekrane su visais pokalbio dalyviais,“ – sako T. Černiauskas.

Apklausos duomenimis, diegdamos vaizdo konferencijų sprendimus, Lietuvos įmonės daugiausia dėmesio skiria duomenų perdavimo saugumui bei paprastam ir aiškiam sistemų naudojimui. Vaizdo bei garso kokybė taip pat įvardijama kaip reikšmingas veiksnys, tuo tarpu kaina vaizdo konferencijų sprendimų ieškančioms įmonėms yra kiek mažiau svarbi.

„Nepaisant tyrimo metu išryškėjusio dėmesio duomenų saugumui, vaizdo konferencijos paslaugomis besinaudojantis verslas kol kas renkasi gana rizikingus sprendimus. Populiariausios įmonių nurodytos „Skype“ paslaugos yra sulaukusios kritikos dėl spragų, atveriančių galimybę pašaliniams stebėti skambučius ir sukeliančių grėsmę svarbių verslo duomenų saugumui,“ – teigia T. Černiauskas. „Investavęs į pažangias ir saugias su IP telefonija suderintas technologijas, verslas ne tik sutaupytų, tačiau ir užsitikrintų pokalbių saugumą.“

Video konferencijų technologijos tuo tarpu sparčiai vystosi, o jų kaina krenta. Brangias verslo keliones pakeisti galinčios technologijos suteikia galimybę ne tik bendrauti, bet ir kartu dirbti: redaguoti dokumentus, dalintis darbastaliais ir kt. Jau dabar galima surengti susirinkimą, kuriame dalis dalyvių būtų holograminiai atvaizdai.

Kitaip nei Lietuvoje, pasaulyje net 77% bendrovių naudojasi video konferencijų sprendimais, rodo „Nemertes Research“ atliktos apklausos duomenys. „Žvelgiant į ateitį, akivaizdu, kad video konferencijų poreikis tik augs. Užsienio bendrovės, net ir susidūrę su sunkmečio išbandymais, nemažina išlaidų video konferencijoms, nes jos palengvina bendradarbiavimą, sumažina kelionių išlaidas ir kuria pridėtinę vertę verslui,“ – teigia T. Černiauskas.

IP telefonija (VoIP) yra lankstesnė nei tradicinė telefonija – duomenys perduodami internetu, taigi kalbėtis galima be telefono tinklų operatorių pagalbos. UAB „Baltnetos komunikacijos“ interneto infrastruktūra užtikrina patikimą ir saugų duomenų perdavimą VoIP pokalbių metu.

Apie UAB „Baltnetos komunikacijos“

Bendrovė „Baltnetos komunikacijos“ yra viena didžiausių šalyje duomenų perdavimo paslaugų teikėjų verslui, 2009 m. pripažinta, kaip greičiausiai augusi ITT rinkos bendrovė.

UAB „Baltnetos komunikacijos“ teikia kompleksines duomenų perdavimo, duomenų centrų, IT ūkio priežiūros ir telefonijos paslaugas verslui. Pažangiausius sprendimus savo veikloje taikanti įmonė išskirtinį dėmesį skiria paslaugų ir klientų aptarnavimo kokybei, moderniausių technologijų diegimui.
Šiuo metu bendrovė paslaugas teikia Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, joje dirba 120 žmonių.

One thought on “Verslas išlaidų mažinimui neišnaudoja vaizdo konferencijų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *