Atnaujinta Verslilietuva.lt svetainė

Internetiniai projektaiIT naujienosVerslo naujienos

VšĮ „Versli Lietuva“, padedanti pradedantiesiems verslininkams bei plečiantiems savo veiklą į užsienį, pristato atnaujintą svetainę Verslilietuva.lt. Nuo šiol lankytojai čia galės ne tik gauti daugiau reikalingos verslo informacijos, bet ir savo interneto naršyklėje naudotis elektronine verslo plano finansine skaičiuokle, išplėstomis eksportuotojų duomenų bazės funkcijomis, registruotis į renginius. Taip pat – sužinoti, kokių leidimų reikia teikiant paslaugas ir užsisakyti juos institucijose tiesiogiai iš svetainės Verslilietuva.lt. Visa svetainės koncepcija grįsta „vieno langelio principu“ – kiekvienas verslininkas gaus aktualią informaciją neišeidamas iš biuro ar namų.

„Didėjantis verslininkų susidomėjimas mūsų paslaugomis paskatino kuo daugiau jų perkelti į elektroninę erdvę, o pažangių technologijų dėka svetainės valdymą padaryti funkcionalesnį“, – sako „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Paulius Lukauskas. Jo teigimu, ankstesnėje svetainės versijoje pradedantieji verslininkai, norėdami patikrinti planuojamo verslo finansinį gyvybingumą, turėdavo atsisiųsti „Excel“ programos skaičiuoklę, dabar, atnaujintoje svetainėje, jie gali naudotis ja paprasčiau ir patogiau – tiesiog interneto naršyklėje. Be to, išplėstas eksportuotojų duomenų bazės funkcionalumas, sudaryta galimybė Lietuvos bendrovėms registruotis į šią duomenų bazę tiesiogiai. „Siekdami efektyvinti partnerių užsienio šalyse paiešką, artimiausiu metu investuosime, kad ji būtų lengviau pasiekiama per „Google“ paieškos sistemą. Tikimės, kad taip pritrauksime dar daugiau svetainės lankytojų iš užsienio“, – pabrėžia „Versli Lietuva“ vadovas.

Svetainėje Verslilietuva.lt pradedantieji verslą gali rasti visą reikalingą informaciją – nuo tinkamos verslo idėjos paieškos iki būdų jai finansuoti. Čia pateikiama informacija verslo valdymo, darbuotojų motyvavimo, pardavimų skatinimo, rinkodaros planavimo, finansų valdymo klausimais, apžvelgiamos verslo finansavimo galimybės: paskolos, struktūriniai fondai, rizikos kapitalo fondai, verslo angelai. Taip pat „Versli Lietuva“ ekspertai konsultuoja kaip pasiruošti eksportui, kaip teisingai pasirinkti rinką, partnerius, pataria, kaip rasti tinkamą finansavimo šaltinį. Naudodamasi pasaulyje pripažintomis verslo duomenų bazėmis „MarketLine“ (Datamonitor), „BusinessMonitor“, informacinėmis „The Financial Times“ grupės, „International Trade Centre“ ir kitų gerai žinomų kompanijų sistemomis, „Versli Lietuva“ parengė ir Lietuvos įmonėms siūlo analitinių paslaugų paketą.

„Google Analytics“ duomenimis, per pirmąjį šių metų mėnesį daugiau nei 2 tūkst. Verslilietuva.lt lankytojų ieškojo patarimų, kaip teisingai parengti verslo planą, 1,7 tūkst. – skaitė pradedančiojo pradžiamokslį, 1,5 tūkst. – tikrino verslo idėjos patikimumą, 1,4 tūkst. – ieškojo informacijos tarp dažniausiai užduodamų klausimų, 1,4 tūkst. – patarimų verslo strategijai, o 1,3 tūkst. – domėjosi eksporto į užsienio šalis galimybėmis.

Per mėnesį svetainė Verslilietuva.lt yra atverčiama daugiau nei 21,3 tūkst. kartų, iš jų 18,8 tūkst. kartų – Lietuvos gyventojų. Daugiausia svetainėje apsilanko vilniečių (53,8 proc.), kauniečių (17,7 proc.), panevėžiečių (7,9 proc.) ir klaipėdiečių (6,1 proc.).

Užsienio bendrovėms skirta angliška svetainės versija dažniausiai lankytojų sulaukia iš Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Lenkijos ir Latvijos. Galimybe rasti partnerių mūsų šalyje taip pat domisi Prancūzijos, Danijos, Norvegijos ir Olandijos verslininkai. Verslilietuva.lt įmonių bazę renkasi ne tik Europoje, bet ir kituose žemynuose įsikūrusios bendrovės. Šiuo metu svetainės duomenų bazėje yra užsiregistravusių daugiau nei 600 užsienio įmonių, ieškančių partnerių Lietuvoje.

Skatindama verslumą, „Versli Lietuva“ šiais metais pradedančius verslininkus ir jau patyrusius verslo valdytojus kvies į beveik 50 nemokamų renginių visoje Lietuvoje. Atnaujintoje svetainėje Verslilietuva.lt visi, norintys dalyvauti renginiuose, galės patys registruotis į juos internetu.

Atnaujinta svetainė Verslilietuva.lt susieta su populiariausių socialinių tinklų svetainėmis – Facebook, Twitter, Linkedin, Youtube ir Google+, todėl jų vartotojai gali gauti naujienas jiems patogiu būdu ir dalintis jomis su kolegomis. Seminarų ir konferencijų pristatymų medžiaga pasiekiama per dalinimosi sistemą „SlidesShare“.

Pernai svetainėje Verslilietuva.lt apsilankė 137 tūkst. lankytojų. 2012-aisiais tikimasi sulaukti 250 tūkst. lankytojų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *