GigBasket.com priemonė leis efektyviau nei iki šiol ieškoti darbo pasiūlymų

IT naujienosVerslo naujienos

Ambicingi lietuviai savo sukurtu sprendimu rengiasi ne tik palengvinti darbo paiešką, bet ir tapti trečiuoju šalies startuoliu pritrauksiančiu JAV Silicio slėnio investuotojų kapitalą bei žinias.

GigBasket.com rinkodaros vadovo Edmundo Balčikonio teigimu, naujoji jo komandos kuriama priemonė leis efektyviau nei iki šiol ieškoti darbo pasiūlymų, juos administruoti ir aplikuoti į laisvas darbo vietas.

Šiuo metu testuojamo projekto kūrėjai dalyvavo savaitgalį sostinėje vykusioje tarptautinėje konferencijoje „Startup Montly Vilnius“, kurioje į save atkreipė garsių JAV investuotojų dėmesį. Anot į populiarų socialinį tinklą „Twitter“ investavusio Greg Kidd, lietuvių kuriama priemonė primena vieną sparčiausiai augančių interneto projektų „Pinterest“, kuris į „GigBasket“ panašus ypač paprasta, aiškia vartotojo sąsaja.

Vienas konferencijos tikslų buvo išrinkti startuolius galinčius varžytis pasauliniame technologinių verslų akseleratoriuje JAV. Patyrusių investuotojų sprendimu „GigBasket“ ir dar dvi komandos laimėjo devynių savaičių trukmės apmokymus Silicio slėnyje.

„Mūsų sukurtas sprendimas padės darbo ieškotis labiau organizuotai nei bet kada anksčiau: prie sistemos prisijungusios bendrovės savo darbo skelbimus gali skelbti šiai programėlei tinkamu formatu, o darbo ieškantys vartotojai , tinkamus pasiūlymus – pasižymėti lengvai pasiekiamoje sistemoje“, – trumpai GigBasket.com esmę apibūdina E. Balčikonis.

Personalo atrankos specialistai savo patarimuose dažnai akcentuoja, kad ieškant svajonių darbo privalu turėti aiškų darbo paieškos planą. Todėl prie Gigbasket.com pažymėtų darbo skelbimų galima nurodyti pokalbio su darbdaviais laiką ir vietą – šie duomenys bus įtraukti į kalendorių. Programa, išanalizavusi naudotojo interesus, aktualius darbo pasiūlymus gali sužymėti automatiškai, net ir tuomet kai darbuotojas darbo aktyviai neieško.
Be rinkodaros ir interneto eksperto E. Balčikonio, Gigbasket.com projekto vystyme dalyvauja ir bendradarbystės centro „Hub Vilnius“ nariai: sprendimo sumanytojas, patyręs programuotojas, hakeris Eugenijus Radlinskas, dizaineris Šarūnas Savickas ir reklamos specialistė Jūratė Giedraitytė.

E. Balčikonio teigimu, tai, kad vienas geriausių Lietuvos startuolių susibūrė būtent iš „Hub Vilnius“ specialistų – joks atsitiktinumas, mat bendradarbystės centre dirba daug aukštos klasės profesionalų.

Trumpą filmuotą GigBasket.com rinkodaros specialisto interviu galite rasti čia:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *