95% Lietuvos vaikų bent kartą per savaitę naudojasi internetu

IT naujienos

Mykolo Romerio universiteto (MRU) darbuotojai atlikę apklausą teigia, jog net 95% Lietuvos vaikų bent kartą per savaitę naudojasi internetu, o 72% tai daro kasdien.

Paklausus tėvų, kurioje srityje jie patiria daugiausia nertimo dėl vaikų, pirmaujančiame penketuke buvo nurodyti pasiekimai mokykloje, eismo įvykiai, patyčios (internete ar asmeninės) bei nusikalstamumas. Pavojai internete – su vaiku susisieks nepažįstamas ar jis pamatys netinkamą turinį – nurodyti ketvirtoje ir penktoje vietoje iš devynių, keliančių nerimą situacijų sąrašo: vienas iš trijų tėvų teigia, kad labiau nerimauja dėl šių pavojų. Mažiau nerimaujama dėl alkoholio, narkotikų, problemų su policija ir seksualinės veiklos.

Mykolo Romerio universiteto Psichologijos katedros vedėjas pastebi, kad susidūrę su nemaloniomis situacijomis internete vaikai gali ieškoti pagalbos jame. Visgi vaikai, pranešę apie jiems internete iškilusias problemas, nėra patenkinti atitinkamų paslaugų tiekėjų teikiama pagalba. Tik du trečdaliai vaikų, kurie pranešė apie pavojingą turinį ar patirtą riziką, suvokė jiems pateiktą atsakymą, kaip naudingą, o trečdalis – kaip nenaudingą. Tie, kurie pranešė apie seksualinius vaizdus, buvo šiek tiek labiau patenkinti suteikta pagalba.

Mažiau patyrę interneto vartotojai turi būti skatinami naudotis internete esančiais įrankiais, kurie savo ruožtų turėtų būti sukurti paprastam ir nepatyrusiam vartotojui.

Tik kyla klausimas, kur vaikams reikia kreiptis, patyrus neigiamą poveikį internete?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *