Pigūs lėktuvo bilietai lepina Lietuvos keliautojus

Verslo naujienos

Lietuvos turizmo rinka – ant perversmo slenksčio. Jau antrus metus iš eilės jauni lietuviai poilsines keliones organizuoja patys, o verslo kelionėms verslininkai nebesinaudoja lėktuvų bilietais prekiaujančių agentūrų paslaugomis. Pigių skrydžių bendrovių maršrutai į ne pirmos svarbos Europos oro uostus turi labai daug gerbėjų, todėl lietuviai gali pasigirti – „Mes keliaujame pigiai“.

Lėktuvo bilietai – pigūs. Jei tikėsime reklama, iš Vilniaus į Londoną galima nuskristi už 50 litų. Tiesa, kelionė kainuos apie 200, nes nepaminėti papildomi mokesčiai. Net 200 litų yra tokia suma, su kuria tradicinės avia kompanijos konkuruoti negali. Pasižiūrėjus per bilietų paieškos sistemą Avia.lt galima matyti, kad tradiciniai vežėjai pateikia bilietus bent 2 kartus brangesnius.

Lėktuvo bilietai perkami internetu. Atsiskaitoma pavedimu, naudojantis lietuviškomis el. bankininkystės sistemomis. Visa tai labai supaprastina bilietų rezervavimą ir įsigijimą. Viskas lietuvių kalba, nebereikia gerai mokėti angliškai. Galimybė keliauti su persėdimais atveria kelius ir į tolimesnius Europos miestus. Iš Lietuvos su vienu persėdimu galima nuskristi net į Maroką. Tiesa, tik su 10 kg. Sveriančiu bagažu arba aukso vertės normaliu lagaminu, kuris kartais kainuoja brangiau, nei pats skrydis. Tokios rinkos lietuviai net nesvajoje, tačiau dabar tai turi. Tik plačiai išvystyta infrastruktūra iš Europos užkampio mus padarė pasiekiamais. Neturime europinių geležinkelio bėgių, todėl puikiai veikia net dvi pigių skrydžių bendrovės. Žiemai nemažai maršrutų laikinai sustabdyta ir perkelta iš Kauno į Vilnių, nes 6 mėnesius trunkantis šaltasis periodas smarkiai sumažina pigius skrydžius mėgstančių turistų srautus.

Tokia yra Lietuvos situacija – keturi tarptautiniai oro uostai (trys skraidina keleivius, Zoknių tik ruošiasi tokiai galimybei) Vilniuje, Kaune, Palangoje ir Šiauliuose ir minios emigrantų skraidančių į vieną pusę arba grįžtančių į tėvynę aplankyti artimųjų, taisyti sveikatos, tuoktis, bet ne gimdyti vaikų.

Pigūs lėktuvo bilietai jau išlepino kai kuriuos keliautojus. Ypač jie naudingi nedideles pajamas turinčiam jaunimui ir norinčiam vasarą padirbėti sezoniniuose darbuose užsienyje. Tiesa, po tokių sezoninių darbų tas pats jaunimėlis gyvena Lietuvoje iki kitos vasaros be didelių finansinių rūpesčių. Galėtume pigius bilietus apkaltinti ir emigracijos skatinimu, tačiau tai verslas, iš kurio reiktų pasimokyti lietuvių verslininkams.

Lietuviai keičia savo įpročius. Pasižiūrėsime, kaip keliausime po dar 5 metų. Žadėjo, kad 2015 turėsime europinius bėgius ir greitąjį traukinį iki Varšuvos, o gal ir Berlyno, tad šioje rinkoje toli gražu dar niekas neaišku…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *