Lietuviški e-forumai: Kokios perspektyvos?

Internetiniai projektai

Susidūrę su wordpress svetainių saugumo problemos nusprendėme bent jau laikinai pašalinti keletą forumų iš minėtų svetainių katalogų ir tokiu būdu sumažinti papildomų įsilaužimų rizikos tikimybę. O būtent forumų (punbb, phpbb) turinio valdymo sistemos pastaraisiais metais yra atnaujinamos gan retai.

Nors kaip paaiškėjo vėliau, forumų TVS sistemų failai nebuvo pralaužti, tačiau vis tiek suabejojome ar verta juos įkelti atgal į serverį. Pastaruoju metu juose diskutuojama buvo labai retai, o ir lankomumas buvo mažas. Žinoma, visi forumai turėjo aukštus google PageRank ir nemažai suindeksuotų puslapių, tačiau teko skaityti straipsnį, jog integruotas forumas pvz wordpress svetainės sistemoje netgi mažina jos pozicijas paieškų sistemose. Na gal tai tik mitas, tačiau bet kokiu atveju jei forumai neturi realių perspektyvų augti, atnešti kažkokių pajamų ar teiktų naudą visuomenei ar verta juos bandyti plėtoti?

Kaip žinia, atsiradus socialiniams tinklams aktyvumas forumuose ženkliai sumažėjo. Na galbūt tie forumai, kurie yra specializuoti ir jau buvo spėję surinkti nemažą pastovių žmonių auditoriją, gyvuoja ir toliau, tačiau nemaža dalis forumų sumažėjus lankomumas “pavirto” į informacines ar kitokio pobūdžio svetaines.

Tad šio pranešimo komentaruose kviečiame pareikšti savo nuomonę, kokia yra lietuviškų forumų perspektyva? Ar jų egzistavimo era jau baigėsi? Ar dar jie gali suklestėti iš naujo, pritraukti mases žmonių? Kokios gali būti uždarbio galimybės iš forumų ateityje?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *