Pernai Lex System išsiuntė ketvirtadaliu daugiau siuntų

Verslo naujienos

Lietuvos gyventojai vis drąsiau prekes siunčiasi internetu – tą atskleidžia tarptautinės siuntų gabenimo kompanijos „Lex system/Ecoparcel Group“ statistika. 2012 m. iš ir į Lietuvą „Lex system/Ecoparcel Group“ gabeno 1,52 mln. siuntų, t. y. 27 % daugiau siuntų nei 2011 m. Ketvirtadalį (380 tūkst.) sudarė siuntos iš e. parduotuvių, net trečdalis jų buvo iš svetur – pernai Lietuvos gyventojų namus pasiekė 127 tūkst. siuntų su prekėmis iš užsienio e. parduotuvių. Prie didėjančio siuntų srauto prisideda ir vis daugiau Lietuvos internetinių parduotuvių.

„Daugelis užsienio elektroninių parduotuvių ėmė ieškoti logistikos kompanijų, galinčių prekes vežti į Baltijos šalis. Per praėjusius metus pasirašėme naujų sutarčių, todėl siuntų skaičius neišvengiamai didėjo. Esame lankstūs ir siūlome individualių sprendimų, nes e. parduotuvėms labai svarbu, kad logistikos partneriai garantuotų stabilų aptarnavimą, patrauklius įkainius ir trumpą pristatymo laiką. Didėjantį siuntų skaičių lėmė ir tai, kad Lietuvos e. parduotuvės, prekiaujančios šalies gamintojų produktais, pvz., gaminiais iš lino, vis dažniau prekes siunčia Europoje gyvenantiems fiziniams asmenims“, – teigia „Lex system/Ecoparcel Group“ generalinis direktorius Andrius Balkūnas.

Siuntų bendrovės atstovai teigia, kad didžiausi siuntų srautai iš Lietuvos keliauja į tuos kraštus, kuriuose gyvena daugiausiai emigravusių tautiečių: į Didžiąją Britaniją, Vokietiją, Ispaniją, Skandinavijos šalis bei Estiją, Latviją.
Daugiausiai siuntų į Lietuvą plaukia iš Didžiosios Britanijos, Italijos, Prancūzijos. A. Balkūnas pastebi, kad dideli siuntų srautai pastaruoju metu keliauja iš Lenkijos. Nors siuntos užsakomos iš įvairių pasaulio šalių e. parduotuvių, tačiau jos dažnai atgabenamos iš sandėlių, įkurtų Lenkijoje ir Didžiojoje Britanijoje. Nuolat didėja ir iš Kinijos gaunamų siuntų skaičius.

Lietuvos gyventojai siųsdami prekes iš užsienio siekia ne tik sutaupyti, bet ir įsigyti originalių daiktų ar drabužių. Itin aktyvai „Lex system/Ecoparcel Group“ klientai siunčiasi prekes specialių progų metu – dovanas per šventes, atributiką sporto čempionatų metu ir pan. Prekyba internete suaktyvėja ir pablogėjus oro sąlygoms.
Dažniausiai gyventojai internetu siunčiasi drabužius, avalynę, aksesuarus, namų apyvokos daiktus, kompiuterinę ir buitinę techniką, knygas, interjero prekes. Pastaruoju metu Lietuvos gyventojai ėmė siųstis brangesnes prekes – į šalį gabenami žymių prekinių ženklų gaminiai, o siuntos draudžiamos už papildomą sumą.
„Visas siuntas, kurių vertė yra iki 500 eurų, apdraudžiame nemokamai. Mūsų klientams vis dažniau prireikia papildomo draudimo – vadinasi, siuntose gabenami brangesni daiktai. Praėjusiais metais į Lietuvą iš užsienio e. parduotuvių iš viso buvo pristatyta maždaug 45 tūkst. papildomai draustų siuntų – beveik 3 kartus daugiau nei 2011 m.“, – teigia A.Balkūnas.
2011 m. kompanija gabeno 1,2 mln., 2010 m. – 920 tūkst., 2009 m. – 533 tūkst. siuntų. „Lex system/Ecoparcel Group“ atstovai prognozuoja, kad 2013 m. gabenamų siuntų skaičius išaugs 30 %.

Apie „Lex system/Ecoparcel Group“
Tarptautinė kompanija „Lex system/Ecoparcel Group“ priklauso globaliam siuntų gabenimo tinklui „Ecoparcel Group“, gabenančiam siuntas keliais ir oro transportu visame pasaulyje. „Ecoparcel Group“ vienija tarptautinius siuntų vežėjus, kurių didžiausi padaliniai veikia Rusijoje, JAV, Nyderlanduose, Kinijoje ir Indijoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *