Žiniasklaida “žaidžia” skambiomis antraštėmis apie Swedbank bankrotą

IT naujienos

Žiniasklaida, naujienų portalai yra skirti informuoti visuomenę apie svarbiausias naujienas, tačiau pastaraisiais metais šioje srityje formuojasi viena ne itin teigiama tendencija. Naujienų puslapiai (tiksliau jų valdytojai) siekdami pritraukti kuo daugiau lankytojų ir tuo pačiu uždirbti daugiau pinigų, leidžia sau rašyti skambias, intriguojančias ir tuo pačiu dažnai klaidinančias antraštes.
Naujausias toks pavyzdys susijęs su neva vienu didžiausių Lietuvos bankų “Swedbank” bankrotu. Swedbank klientai puolė į paniką: bankas bankrutuoja? – na perskaičius tokią antraštę išties gali kilti abejonių apie banko patikimumą ir nebe taip svarbu, koks straipsnio turinys, nes jau tam tikra nepasitikėjimo žinia paskleista. Ypatingai jautriai sureaguoja tie, kurie ir taip nepasitiki bankiniu sektoriumi.
Negalima atmesti ir tokių straipsnių užsakymų atvejų. Tuos pačius gandus gali skleisti ir tokių straipsnių užsakovai, kad poto būtų ką rašyti. Žinoma, čia jau skamba kaip sąmokslo teorija, tačiau negalima atmesti ir tokio varianto, o kad egzistuoja “nešvarūs” straipsniai, tai jau niekam ne naujiena.
Visgi, tokie gandai, kenkia ne tik Swedbank banko įvaizdžiui, bet ir visam bankiniam sektoriui Lietuvoje. Žmonės bankais ir taip jau nebepasitiki.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *