USB atmintinės – tarp populiariausių informacinių laikmenų

IT naujienos

USB atmintinėsInformacinių technologijų progresas ir globalizacijos pokyčiai stipriai pakoregavo informacinių laikmenų rinkos pasiūla ir paklausa, kai 1988m. pirmą kartą buvo viešai papublikuota kompaktinė plokštelė (CD-R) ir dar po poros metų 1990m. pasirodė 3 colių diskelis talpinantis 250 MB. duomenų, tuo metu buvo didelis šuolis tiek informacinių technologijų atžvilgiu, tiek informacinių laikmenų rinkoje, tai davė pradžia ir nuo tada pradėjo vystytis ir plėtotis laikinosios informacinės laikmenos.

Kasmet vis tobulėjo technologiniai įrenginiai, gerėjo duomenų perdavimo sparta ir kokybė, tad šalia naujų technologijų, gan sparčiai vystėsi ir laikinosios atmintinės. Progresuojant atsirado ir USB atmintinės, kurios yra kompaktiškos ir patogios, jų talpa su kiekvienais metais didėjo ir duomenų įrašymas spartėjo, taip pat gerėjo santykis tarp kainos ir kokybės, atsirado didelė konkurencija tarp informacinių laikmenų. Dėl patogumo USB atmintinė greitai išpopuliarėjo ir tapo neatsiejama dalis tarp kasdieninio naudojimo, kai reikia gretai ir patogiai keistis informacija ir talpinti duomenis.

USB atmintinės talpa šiandiena yra gan didelė, kuri šiais 2013 metais pasiekė iki 1TB. Kasdieninėje veikloje yra patogu ir greita talpinti informacija, palyginus su kitomis laikinosiomis laikmenomis. Šio tipo atmintinės yra paklausiausios tarp jaunimo, kurie aktyviai yra įsitraukia į informacines technologijas, mėgsta gretai keistis informacija, jomis dažniausiai naudojasi moksleiviai ir studentai.

Šiuo metu populiariausios USB atmintinės tarp ekonominio varianto, kainos ir kokybės yra Adata Classic C802 8GB., Taip pat geras variantas yra Kingston DataTraveler SE9 8GB. Už išskirtinę konstrukciją ir gana aukštą vertę. Palyginus tarp kitų informacinių laikmenų kaip kompaktinės plokšteles (CD-R) ar (DVD) USB atmintinės yra žymiai pranašesnės dėl greito duomenų patalpinimo, kompaktiškumo, talpumo, susidėvėjimo ir kainos atžvilgiu. USB atmintinės yra ekonomiškesnis variantas, nes kompaktinės plokšteles žymiai greičiau nusidėvės ir taps bevertėmis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *