Skyrybų įtaka vaikams ir, kaip tėvai gali jiems padėti

IT naujienos

skyrybosNors palyginti labai didelė dalis santuokų baigiasi skyrybomis, tačiau skyrybų problemų sprendimas niekada nebūna lengvas. Daugeliui porų, vienas iš didžiausių rūpesčių šiuo pereinamuoju gyvenimo laikotarpiu yra jų vaikų gerovė.

Tėvai nori sumažinti skyrybų įtaką savo šeimai. Šiandien, yra keletas skyrybų pasirinkimų, kuriais stengiamasi sumažinti konfliktus ir padidinti porų bendradarbiavimą per visą procesą. Šiuo metu reikalingas geras bendradarbiavimas tarp poros, ir profesionalus seimos psichologas, kuris išmokytų tinkamai bendrauti klientų vaikų ir jų pačių labui.

Tokiu būdu, po skyrybų poros gali nesipykstant bendrai auklėti vaikus. Daugelis porų pasirenka skyrybų tarpininkavimą. Tarpininkas pagelbėja klientui ieškant gero derybų varianto ir sukuriant sprendimus, kurie tiktų jų šeimai.

Bendradarbiavimas yra dalis viso skyrybų tarpininkavimo proceso. Tarpininkavimas nėra tiktai asmenims, kurie turi nedidelių konfliktų. Geras tarpininkas gali dirbti su šeimomis, kad padėtų spręsti konfliktus ir emocines problemas, kurios yra daugelio skyrybų dalis. Poros gali daryti sprendimus galvojant tik apie geriausią naudą jų vaikams.

Bendros skyrybos yra kitas bendradarbiavimo skyrybų metodas. Grupė profesionalų kreipia dėmesį į teisinius, emocinius ir financinius svarstytinus klausimus. Šis metodas labiau tinkamas tiems žmonėms, kurie nori pagalbos iš savo atskiro įgalioto advokato, kad galėtų susidoroti su atsiradusiomis problemomis. Tarpininkavimo ir bendrų skyrybų sutarimu, specialistai neįsitraukia į teisminius procesus, jeigu poros apsisprendžia priimti šią galimybę.

Netgi, kai tėvai stengiasi daryti geriausią ir neįtraukti savo vaikų į skyrybų procesą, tačiau šis pereinamasis laikotarpis jiems vis tiek yra labai sunkus. Kai kurie vaikai gali rodyti atgalinį elgesį, o kiti atitolti nuo savo šeimos ir draugų, bei užsisklęsti savyje.

Daugeliu atvejų, vaikai nežino, kaip jie galėtų išreikšti savo nerimą ir rūpestį dėl liūdinčių savo tėvų. Kai kuriems tėvams yra nejauku kalbėti su savo vaikais tokiu laikotarpiu, kadangi jie turi problemų tvarkant savo paties emocijas.

Kai kuriais atvejais, šeimos psichologas ir jo konsultacija gali padėti tėvams ir jų vaikams spręsti iškilusias problemas.

Šeimos psichologas gali dirbti su vaiku, mokant jį ar ją atpažinti savo emocijas ir išreikšti jas tinkamu būdu. Daugelis vaikų mato savo pagrindinį vaidmenį tėvų skyrybose, o šeimos psichologas gali nuginčyti tą mąstymą ir padėti vaikams suprasti, kad skyrybos yra tik jų tėvų problema.

Kai kurie vaikai patiria sunkumų vykdant pasikeitimus, kuriuos jie patiria savo kasdieniniame gyvenime. Daugelis šeimos psichologų naudoja žaidimo terapiją, kad padėtų vaikams išreikšti save ir atskleisti savo baimes.

Šeimos psichologas taip pat gali duoti naudingų patarimų tėvams, kuriems šis pereinamasis laikotarpis taip pat yra labai sunkus. Daug tėvų yra sunerimę ir nežino, kaip geriausiai vaikams pasakyti apie artėjančias skyrybas.

Jie nežino, kaip vaikams tinkamai pasakyti apie savo kaltės problemas santuokoje. Jie nori atsakyti į savo vaikų klausimus, tačiau nesuteikti per daug informacijos. Tokiu atveju šeimos psichologas gali padėti tėvams ir duoti naudingų patarimų.

Klaidinga manyti, kad tik skyrybų procese esančios poros turi didelių problemų dėl savo emocinės būsenos. Jų vaikai taip pat labai kenčia, tik dažniausiai to nepasako, tačiau gali parodyti savo elgesiu. Daugelis jų užsidaro savyje ir neleidžia niekam „užeiti“. Tokios šeimoms yra būtinas šeimos psichologas. Jis padės tėvams suprasti, kaip gali padėti savo vaikams, o vaikus išmokys išreikšti savo baimes ir reikšti savo poreikius, bei suprasti, kad taip bus geriau visiems šeimos nariams.

Nors skyrybos yra įtemptas laikas tiek tėvams, tiek ir vaikams, tačiau daugelis šeimų sugeba susitvarkyti savo metodais šiuo laikotarpiu ir grąžinti vaiką į normalią vaikystės rutiną. Su tėvų bendradarbiavimu ir profesionalų pagalba, jeigu reikia, vaikai galės pamatyti, kad turi dvejus mylinčius namus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *