Kokias kalnų slides rinktis?

IT naujienos

kalnu slidesTurite slidinėjimo hobį ar esate visai žalias? Galbūt nedaug žinote apie kalnų slides ir šio sporto subtilybes. Tai nėra problema. Jums tereikia pasidomėti keletų dalykų apie slidinėjimą, konsultuojantis pas atitinkamus asmenis. Šis užsiėmimas gali tapti kiekvienų atostogų dalimi. Turime omenyje turiningą laiką kalnuose. Taigi, jei mėgstate ekstremalų sportą – kalnu slides yra skirtos Jums. Šiame straipsnyje sudėliosime žingsnius, kurie padės pasiruošti jų išsirinkimui ir pirkimui ar nuomai.

Renkantis naujas slides būtina žinoti keletą svarbių dalykų, kurie užtikrins slidinėjimo malonumą. Nuspręskite, kokia Jūsų patirtis šiame dalyke. Yra daug slidžių pasirinkimų, todėl būtina žinoti, kas atitinka pasiruošimą slidinėjimui. Be to, pamąstykite kokioje vietovėje slidinėsite: nuo nuožulnių kalnų ar sudėtingesnėje trasoje. Pradedančiajam yra rekomenduojama rinktis minkštas kalnų slides. Jos yra lengvai valdomos. Nors skirtos lėtai slidinėti nuo nuožulnių kalnų, bet atsižvelgiant į modelį – tinkamos ir agresyvesniam slidinėjimui.

Jeigu turite patirties šiame sporte, norėsite ir daugiau galimybių. Jums reikalingos kietesnės kalnu slides. Su šiomis slidėmis galėsite leistis nuo stačių kalnų, tačiau turėsite labiau pasistengti jas valdant. Lyginant su minkštosiomis, kietesnės kalnu slides reikalauja daugiau patyrimo, nes staigiai manevruojant sunkiau ištaisyti padarytas klaideles.

Galbūt jau slidinėjant daugybė metų, tad žinote, koks variantas atitinka norus ir sugebėjimus. Kaip ir kiekviename sporte ar žaidime viršų paima azartas. Išbandę stačius kalnus norite dar statesnių. Tam prireiks ir brangesnių ir manevringesnių slidžių. Tai būtų ypač kietos kalnų slidės su antivibracine sistema. Jos skirtos greitam, ekstremaliam slidėjimui.

Žinodami, ko būtent norite, galite eiti nuomotis slidžių. Slidziu nuoma – yra geras būdas žmonėms nenorintiems išleisti papildomų pinigų nuosavoms. Pliusas – nereikia vežiotis į kalnus ir atgal. Nusigavę į slidžių nuomos punktą rasite įvairių rūšių slidžių. Tad rinktis Jums.

Esate pradedantysis, tada imkite visų kalnų tipų slides. Jų paskirtis – paprastos nuokalnės ir dideli šlaitai. Žinoma, galima slidinėti su šuoliais ir greičiau. Tik reikės daugiau išmanumo. Daugiausia jų būna 70mm ties slidės viduriu. Pasirinkę šias slides, galėsite mokintis slidinėti. Tuo pačiu, jos yra saugesnės, nes nereikalaus didelių valdymo gebėjimų.

Patirties turite nemažai, o noro išbandyti naujus dalykus dar daugiau? Tuomet slidziu nuoma Jums ne naujiena. Tikriausiai renkatės vadinamąsias „Freeride“ slides. Naudodami šį variantą išvystysite didelį greitį ir galėsite atliktų daugiau manevrų trasoje. Šių slidžių plotis yra 68mm. Tai palengvina posūkių įveikimą. Reikia pabrėžti, kad su mažomis slidėmis atliksite lengviau staigius posūkius, o su didelėmis galėsite jaustis stabiliau ir judėti greičiau.
Dar vienas variantas yra „Twin“ tipo slidės. Jos yra labai įvairiapusiškos. Jų skiriamasis bruožas – abu užriesti galai. Jos tinka įvairiems slidinėjimo stiliams.

Atskiras modelis yra rekomenduojamas moterims. Slidės yra minkštesnės ir lengvesnės negu vyriškos. Norint suteikti didesnį komfortą apkaustai įtaisyti toliau priekyje. Su jomis jausitės saugiau ir stabiliau.
Žinant savo sugebėjimus ir norus, slidziu nuoma bus tik tarpinė stotelė tarp namų ir kalnų. Atostogų metu turėsite daug gerų potyrių ir į darbus grįšite pailsėję.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *