Biuro baldai: kaip tinkamai pasirinkti?

IT naujienos

biuro-baldaiKurdami namų interjerą, labai daug dėmesio skiriame jaukumui, spalvų derėjimui ir baldams, o kodėl ofise turėtų būti kitaip? Darbas – tai vieta, kurioje praleidžiame didžiąją dalį savo dienos, todėl nenuostabu, kad kiekvienas darbuotojas nori savo darbo vietoje jaustis patogiai. Biuro baldai – svarbi interjero detalė, kuri gali sukurti darbingą įmonės mikroklimatą. O geri darbdaviai žino, kad laimingi darbuotojai lemia geresnius darbo rezultatus. Taigi, į ką atkreipti dėmesį renkantis biuro baldus?

Biuro baldai turėtų derėti prie viso patalpos interjero. Jei jus žavi klasikinio stiliaus interjeras, kuriame dominuoja tamsus medis, pastelinės ar gamtoje aptinkamos spalvos, tai itin modernus stiklinis ar metalinis stalas atrodys išties kvailai. Visgi, baldai turi būti ne tik gražūs akiai, bet ir funkcionalūs. Jei jūsų darbe gausu dokumentų, atkreipkite dėmesį, kad stalas turėtų pakankamai stalčių, į kuriuos būtų galima viską tvarkingai sudėti. Priešingu atveju jums teks pirkti ir papildomą komodą, kurioje darbuotojas galės laikyti visus dokumentus, segtuvus ir kitas kanceliarines priemones.

Be to, labai svarbu stalviršio dydis. Ant jo turėtų tilpti ne tik kompiuteris ir keli popieriaus dėklai, bet darbuotojui turėtų dar likti pakankamai vietos kažką užsirašyti ranka ar pasidėti asmeninį daiktą, kuris padės susikurti asmeninę erdvę. Kita vertus, itin didelis stalas užima ne tik daug vietos, bet ir didina betvarkės tikimybę, todėl optimaliausias variantas – vidutinio dydžio stalviršis, ant kurio telpa darbui reikalingos priemonės ir lieka šiek tiek vietos darbuotojui susikurti savo darbo aplinką.

Biuro kėdė – vienas svarbiausių baldų ofise. Ji turi būti patogi ir praktiška, priešingu atveju darbuotojas jausis nepatogiai ir išsėdėti visa darbo dieną bus itin sunku, o ką jau kalbėti apie nugaros skausmus ir iškrypusius stuburus. Kokybiška biuro kėdė turi turėti atramas rankoms, idealiu atveju ir kojoms. Kėdės aukštis ir atsilošimo galimybė turi reguliuotis, kad darbuotojas pagal savo ūgį galėtų nusistatyti patogiausią variantą.

Dar viena klaida, kurią daro įmonė įrenginėdama ofisą – biuro baldai užgožia visą interjerą. Biure turėtų stovėti tik būtiniausi baldai, per daug daiktas apkrautas kambarys ne tik blaško darbuotojų dėmesį, bet ir atrodo neskoningai. Chaotiškas kičas biure tikrai neprideda pliuso prie jūsų įmonės įvaizdžio.

Netaupykite pinigų perkant baldus, kokybiški baldai yra ilgaamžiai, po pusmečio intensyvaus naudojimo jie nepradės traškėti, neišbluks ir neapsilupinės. Ir nors suma, kurią teks pakloti už baldus, pasirodys nemaža, tačiau ilgainiui ji tikrai atsipirks.

Nors kartais ir sunku patikėti, bet kokybiški, praktiški ir gražūs biuro baldai turi didelę įtaką darbuotojų darbo našumui, todėl protingas viršininkas visada stengsis, kad jo darbuotojai jautųsi patogiai ir į darbą eitų kaip į šventę.

One thought on “Biuro baldai: kaip tinkamai pasirinkti?

  1. Biuro baldai tikrai turi gan didelės įtakos pačių darbuotojų darbo našumui. Tad smagu, kad vis daugiau viršininkų į tai atkreipia dėmesį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *