Eurovizija – populiariausias raktažodis Lietuvoje

Internetiniai projektai

eurovizijos-logoTradiciškai gegužės mėnesio antroje pusėje vyksta tarptautinis Eurovizijos dainų konkursas. Šis muzikinis renginys su kiekvienais metais tampa vis populiaresniu. Tą patvirtina žiūrovų skaičiaus didėjimas. Taip pat sparčiai auga ir užklausų apie Eurovizjos konkursą augimas paieškų sistemose.

Būtent raktažodis Eurovizija šią savaitę ir yra pats populiariausias Lietuvoje. Didelis srautas interneto naršytojų ieško informacijos apie šį konkursą. O kur lankytojai, ten ir peštynės dėl pozicijų piaeškų sistemose. Papraščiau kalbant paieškų puslapyje – google.

Aukšta pozicija su tokiu ar panašiu raktažodžiu leidžia tikėtis išties didelio interneto vartotojų skaičiaus. Pastarasis faktorius ir yra pats svarbiausias informacinių projektų valdytojams, kurių pajamos tiesiogiai susijusios su lankytojų srauto dydžiu.

Taip pat populiarūs ir kiti raktažodžiai susiję su Lietuvos atstovais Eurovizijoje – Monika Linkyte ir Vaidu Baumila. Jie tapo vieni labiausiai aptariamų asmenybių mūsų šalyje. Dominasi ne tik apie jų pasirodymą konkurse, bet ir ieškoma jų asmeninio gyvenimo detalių.

Tenka pastebėti, kad internete vyksta pakankamai atkakli pozicijų kova tarp Eurovizijos tinklaraštininkų ir didžiųjų naujienų portalų. Visi juk žino realybę, jog jei tavęs nėra pirmame Google puslapyje, reiškias tu esi nematomas. Na gal per daug skambiai pasakyta, bet grubiai kalbant taip ir yra. Tendencijos tokios, kad vis mažiau interneto vartotojų ryžtąsi atversti antrąjį google puslapį. Dėl šios priežasties turėti pirmąsias pozicijas pagal populiariausius raktažodžius portalams yra ypatingai svarbu.

Tiesa, šis susidomėjimas Eurovizija baigsis taip pat greitai, kaip prasidėjo. Pasibaigus konkursui minėto raktažodžio paieškų skaičius sumažėja iki minimumo. Ir taip šis procesas kartojasi kiekvienais metais. Dėl trumpalaikio biznio kurti eurovizinius projektus nėra labai patrauklu, tad su naujienų portalais dėl raktažodžių reitingų varžosi vos keli lietuviški Eurovizijos tinklaraščiai.

Specializuotų Eurovizijos puslapių kategorijoje dėl populiariausių konkurso raktažodžių pagrinde varžosi du projektai. Tai Eurovizija.net ir Eurodiena.lt projektai. Nė vienas iš jų nėra oficialus muzikinio renginio puslapis, nes tokias teises turi tik nacionalinis transliuotojas LRT. Visgi, minėtuose tinklaraščiuose yra pateikiamas kur kas didesnis informacijos srautas apie konkursą negu LRT internetiniame portale. Šis faktorius abejoms eurovizinėms svetainėms leidžia būti pirmojo google puslapio viršuje pagal populiariausią raktažodį šiuo metu Lietuvoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *