Virtualios realybės akiniai: nardysite su rykliais, o gal skrisite į Mėnulį?

Technologijos

Tikriausiai esate bent viena ausimi girdėję apie virtualios realybės akinius. Kas tai per prietaisas? Žmonės, dėvintys virtualios realybės akinius ir pasinėrę į kitą realybę, gali išgyventi pačias įvairiausias emocijas – nuo džiaugsmo iki tikros baimės ar net siaubo. Šiandien virtualiąją realybę galime pavadinti jei ne mados klyksmu, tai tikra technologine naujove ištroškusiems pramogų išgyvenant kvapą gniaužiančius potyrius. VR akiniai labai patiks tiems, kurie:

  • Nori išmėginti visas naujausias technologijas ir niekada nestovi vietoje.

  • Mėgsta žaisti 3D žaidimus.

  • Nori filmus žiūrėti kitaip, tarsi patys dalyvaudami veiksme.

  • Vaizdo įrašus Youtube ir kituose kanaluose nori žiūrėti kitokiame ekrane.

  • Nori patirti įspūdžių, kurie pranoksta realybę.

  • Yra įsitikinę, kad vaizdą papildo tik kokybiškas garsas, ir kt.

Kur mus nukelia virtualios realybės akiniai?

Vieną akimirką galite sėdėti patogiai susirangę fotelyje, o kitą – sklandyti po Mėnulį ir ieškoti ten nesurastos gyvybės, nardyti giliausiuose vandenynuose ir bandyti pasprukti nuo siaubūno ryklio arba lenktynine mašina lėkti tokiu greičiu, kokio neišvysto net kietakakčiai profesionalai. Šio tipo akiniai perkelia į visai kitą erdvę ir laiką, o įspūdį dar labiau sustiprina tai, kad nuo plaukiančių vaizdų negali pabėgti nei pasukęs galvą, nei pakėlęs ją aukštyn.

VR akiniuose yra tiek įvairių jutiklių, kad jie gali fiksuoti žmogaus žvilgsnį ir pagal jį pasiūlyti atitinkamą vaizdą – tai dar labiau sustiprina emocijas ir sukuria buvimo kitoje erdvėje įspūdį. Virtualios realybės akiniai puikiai „nugula“ ant nosies, o minkštos membranos aplink akis neleidžia praeiti šviesos srautui, todėl jokie realiojo pasaulio trukdžiai nepersikelia tik į jūsų vienų realybę – virtualiąją realybę.

Akiniams gaminti naudojamas tvirtas, tačiau lengvas plastikas, todėl akiniai niekada nespaudžia, neveržia, neapkrauna nosies ir prie veido dar geriau priglunda dėl reguliuojamo dydžio dirželių. Toliau vardinant privalumus, šie akiniai veidui neleidžia prakaituoti, yra laidūs orui, todėl po akiniais paslėpta oda kvėpuoja. VR akiniai sujungiami su išmaniaisiais telefonais, ir yra tokių modelių, kur, norint atsiliepti, nereikia nusiimti akinių – reikia paspausti specialų mygtuką ir tuoj pat galėsite kalbėti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *