Apatinio trikotažo pokyčiai: nuo netikėtų tendencijų iki šiuolaikiškos prabangos

PrekybaStilius

Jei šiuolaikinės dailiosios lyties atstovės gali mėgautis pačiu įvairiausiu apatiniu trikotažu ir aprangos aksesuarais, kurie suteikia grakštumo, elegancijos bei pabrėžia moterišką žavesį, tai ankstesnių laikų damoms teko rinktis iš gerokai mažesnio pasirinkimo. Iš tiesų – šiandieninis apatinis trikotažas gerokai skiriasi nuo to, kurį dėvėjo Egipto ar Viduramžių moterys. Tad kaip bėgant laikui keitėsi apatinis trikotažas?

Nors nėra tikslių duomenų, kada atsirado pirmasis apatinis trikotažas, manoma, kad pirmiausia jį buvo pradėta dėvėti Egipte. Verta pastebėti, kad tuomet apatiniai rūbai buvo neatsiejami nuo žmogaus socialinio statuso: kuo aukštesnė padėtis visuomenėje, tuo prašmatnesnis apatinis trikotažas buvo dėvimas. Beje, pastarasis savo apimtimi ženkliai skyrėsi nuo šiandieninio: egiptietiškas apatinis trikotažas, kuriuo, puošėsi ir garsioji Kleopatra, buvo tunikos dydžio. Dar vienas skirtumas tarp tuometinės ir šiuolaikinės epochos apatinio trikotažo yra audinys: jei šiandien galime rinktis įvairių, puikiomis savybėmis pasižyminčių audinių apatinius rūbus, tai pirmieji buvo pasiūti iš drobės ir lino.

Šiandien ypač stebina Viduramžių apatinio trikotažo tendencijos. Viena jų – dėvėti apatinį trikotažą tam, kad gausiai prabangiais eteriniais aliejais išteptas kūnas nesugadintų viršutinių drabužių. Tiesa, ši tendencija buvo populiari tik tarp aukštuomenės damų. Dar vienas populiarus tų laikų pasirinkimas – korsetas. Ir nors šio rūbo populiarumas neišblėso iki šių dienų, skirtumų tarp tuometinės ir šiandieninės šio rūbo versijos netrūksta, o pats svarbiausias – Viduramžiais korsetai buvo naudojami siekiant suformuoti ypač siaurą liemenį. Vis dėlto, toks to laikotarpio aukštuomenės damų elgesys buvo žalingas ir tapdavo deformuotų vidaus organų priežastimi. Viduramžiams pasibaigus, pasirodė pirmasis apatinis trikotažas iš šiandien ypač populiaraus audinio – medvilnės.

Ryškiausi pokyčiai apatinio trikotažo eroje įvyko apie 1910 – uosius metus, kuomet buvo atsisakyta ypač griežtų formų bei skirta daugiau dėmesio patogumui. Būtent tuomet pasirodė ir pirmoji apatinio trikotažo reklama, dar po kelerių metų – JAV savo veiklą pradėjo vykdyti pirmas pasaulyje profesionalus apatinio trikotažo dizaineris.

Kaip matyti, apatinio trikotažo era neatsiejama nuo įvairių, net pačių netikėčiausių detalių bei pokyčių, tuo tarpu šiandieninis apatinis trikotažas žavi savo lengvumu, patogumu, estetiškumu, suteikia pasitikėjimo ir apgaubia prabanga. Ieškote, kur įsigyti šiomis savybėmis pasižyminčio apatinio trikotažo? SEVILLA apatiniai yra Jūsų dėmesio vertas pasirinkimas – čia rasite gausų asortimentą aukštos kokybės apatinio trikotažo gaminių: nuo žavingų komplektų, skirtų kasdienai ar ypatingoms progoms iki patogių miego rūbų; nuo jaukumu alsuojančių chalatų iki koreguojančio trikotažo prekių. Visi gaminiai yra aukštos kokybės, pagaminti Europoje. Internetinės parduotuvės adresas www.apatiniaisevilla.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *