Viskas, ką Jums reikia žinoti renkantis išmanųjį laikrodį

Technologijos

Išmanūs laikrodžiai, apyrankės vis dažniau tampa mūsų stiliaus dalimi – tokie aksesuarai ne tik leidžia pasitikslinti laiką, bet ir siūlo kur kas daugiau galimybių. Visgi, jei iki šiol tokio prietaiso neturėjote, teks susipažinti su gausiu jų asortimentu – tam, kad apsispręsti būtų paprasčiau, išskyrėme esminius dalykus, į kuriuos vertėtų atkreipti dėmesį renkantis.

Operacinė sistema

Tai vienas esminių pasirinkimų, jei norite maksimaliai išnaudoti visas šių prietaisų galimybes. Nors Bluetooth ryšiu veikiantys išmanūs laikrodžiai, apyrankės gali būti prijungti prie bet kurio šį ryšį turinčio telefono, visomis jų funkcijomis galėsite naudotis tik tuomet, jei išmaniojo operacinė sistema bus suderinta su naujuoju Jūsų laikrodžiu. Tad rinkdamiesi pirmiausia atkreipkite dėmesį į suderinamumą ir tik tuomet svarstykite, kuris išmanusis laikrodis tiktų geriausiai.

Ekranas

Nuo ekrano tipo priklausys ir tam tikros Jūsų išmanaus laikrodžio savybės – spalvotus ekranus turintys prietaisai dažniausiai pasižymi funkcionalumu, tačiau jei palygintume juos su juodai baltais laikrodžiais, būtent jie laimėtų kovą dėl ilgiau tarnaujančios baterijos. Jie taip pat gali turėti dar tvirtesnį, nuo smūgių ir įbrėžimų apsaugantį stiprintą stiklą, būti atsparūs vandeniui ar ryškiems saulės spinduliams – ar šios savybės reikalingos Jums, priklausys nuo to, kokiomis sąlygomis ketinate naudoti išmanųjį laikrodį.

Vartotojo sąsaja

Nors kalbėdami apie išmaniuosius telefonus dažniausiai liečiamą ekraną išskiriame kaip privalumą, su laikrodžiais yra kiek kitokia situacija – teigiama, kad mygtukų pagalba juos galima valdyti kur kas patogiau. Žinoma, tai priklauso nuo asmeninių įgūdžių ir įpročių, o jei sunku nuspręsti, visuomet galite rinktis kombinuotą, tiek mygtukus, tiek liečiamą ekraną. Gausų išmaniųjų laikrodžių ir apyrankių asortimentą rasite Pigu.lt el. parduotuvėje.

Funkcionalumas

Kiekvienas išmanus laikrodis ar apyrankė pasižymi skirtingu funkcionalumu, tad turėtumėte atsakyti sau į klausimą, kokiems tikslams ketinate naudoti šį prietaisą. Kai kuriuose prietaisuose galima įdėti SIM kortelę ir išsiruošus sportuoti, savo mobilųjį tiesiog palikti namuose, tuo tarpu kiti išmanūs laikrodžiai ypatingai orientuoti į sporto rezultatus, tad pateikia ne vieną įdomią funkciją ar netgi treniruočių programą. Įvairių pritaikymo galimybių tikrai surasite ir daugiau (jie skirti ne tik sportuojantiems!), tad pasvarstykite, kiek iš jų Jums iš tikrųjų bus reikalingos, kadangi nuo funkcionalumo neretai priklauso ir išmaniojo laikrodžio vertė.

Dizainas

Nors tai ir paskutinis, tačiau ne mažiau svarbus aspektas – juk kaip ir įprasti aksesuarai, išmanūs laikrodžiai tampa mūsų formuojamo stiliaus dalimi. Visgi, šiuo atveju pasirinkti iš tiesų yra iš ko: jie gali atrodyti tarsi klasikiniai laikrodžiai, nustebinti originaliais dizaino sprendimais ar netgi turėti keičiamą apyrankę. Pasirinkimas priklausys nuo Jūsų gyvenimo stiliaus – jei dažnai keliaujate į susitikimus ar Jūsų darbo aplinka įpareigoja rengtis oficialiau, atitinkamai reikėtų rinktis solidesnius, odinę apyrankę turinčius laikrodžius, o jeigu mėgstate išsiskirti iš minios, vertėtų pagalvoti apie žaismingiau atrodantį variantą.

Renkantis ne mažiau aktuali yra išmaniųjų laikrodžių ir apyrankių kaina – ją dažnai nulemia ne tik funkcionalumas, bet ir prekinis ženklas ar aksesuaro stilius. Tad jeigu jau apsisprendėte, kokios galimybės Jums yra reikalingos bei kiek ketinate investuoti į šį pirkinį, prireikus tikrai atrasite ne vieną pigesnę alternatyvą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *