Paprasti, bet neprasti stiliaus patarimai vyrams

Stilius

Laikrodis, batai ir… rankinė. Trys daiktai ir keli patarimai. Visa tai – viename straipsnyje. Tad skaitykite ir galbūt išvengsite vienos kitos stiliaus klaidos. (O jeigu norite iškart sužinoti, kur parduodami dėmesio verti laikrodžiai, užsukite į parduotuvę Chronos.lt.)

Laikrodis

Visuomenėje pripažinta, kad laikrodis – svarbus vyriškas papuošalas. Į šių aksesuarų temą galima gilintis įvairiopai:

  1. Laikrodžių kainos labai skirtingos. Vieni itin pigūs, o už kitus tektų pakloti įspūdingas pinigų sumas.
  2. Rinkoje daug gamintojų iš skirtingų šalių. Nepaisant to, kad ikonos siejamos su Šveicarija, kitų šalių atstovai irgi turi kuo pasigirti.
  3. Stilių įvairovė stebinanti. Galite rasti ką nors tinkamo sportuoti arba solidaus. Subtilaus ar ekstravagantiško…
  4. Nors stilių daug, turbūt sutiksite, jog nesensta tai, kas yra klasikinio dizaino.
  5. Lietuviai paprastai apsiriboja vienu laikrodžiu, bet neprošal turėti daugiau. Taip konkretus aksesuaras šauniausiai dera prie konkrečios aprangos. Tai jokiu būdu nereiškia, kad jums reikia dešimties laikrodžių. Bet du ar trys tikrai nepamaišytų.

Galima vardyti ir vardyti. Tačiau reikia prisiminti, jog čia žadėjome pateikti patarimų. Tad štai: pernelyg sportiškas ar pernelyg elegantiškas riešo papuošalas gali atrodyti keistai. Yra žmonių, turinčių puikų stiliaus pojūtį ir gebančių harmonizuoti tai, kas iš pažiūros nė kiek neprimintų harmonijos. Tačiau tikėtina, kad solidus kostiumas ir elektroninis laikrodis su ryškia silikonine apyranke nebus labai dailus variantas. Lygiai taip pat keistas derinys – treningai ir kostiumo „prašantis“ laikrodis.

Batai

Nereikia kažin kokio įvado į batų temą. Esmė – švara. Jeigu avalynė netvarkinga, jei visa aptaškyta ir net su pridžiūvusiais purvo gabalais, tai… nieko gero. Vis dėlto net ir kreipiant dėmesį į švarą kartais neišvengiama kitų klaidų. Pavyzdžiui, numojama ranka į raištelių būklę. O laikas bėga, raišteliai gali net spalvą pakeisti (tarkim, balti išsimurzina ir tampa rusvi). Jei nekreipiate dėmesio į nusidėvėjimą, ilgainiui batų raišteliai gali tapti panašūs į draiskanas, kurios nepuošia.

Avalynė… Čia esama ir tam tikrų debatų. Pavyzdžiui, vieni vyrai mėgsta sandalus, o kiti verčiau avi batus. Visada svarbu atsižvelgti į paskirtį. Jei dirbate ten, kur galioja dalykiškas aprangos kodas, sandalai nebus pats geriausias stiliaus sprendimas.

O viena keisčiausių stiliaus apraiškų – sportinė apranga ir kostiuminiai batai. Koks nors treningas ir lakuoti juodi, oficialumo nestokojantys „derbiai“ ar „oksfordai“… Ne kažin ką suviliosite…

Rankinė

Nors pats žodis „rankinė“ lyg ir kreipia moteriškų drabužių bei aksesuarų mados link, vyrams rankinės taip pat aktualios. Pirmiausia todėl, kad reikia susidėti daiktus. O jei viską kraunate į kišenes, šios išsipučia, kelnėse pūpso kalnai… Tvarkingesnę išvaizdą palaikyti padeda būtent rankinė. Tai gali būti kuprinė, kompiuterio krepšys, vadinamasis „messenger bag“ ir pan.

Nesuklysime, jei pasakysime, kad šiais laikais kuprinės tarsi išgyvena atgimimą. Gal todėl, kad jų gaminama visokiausių – ir sportiškesnių, ir solidesnių. Odinė kuprinė ir kostiumas? Kodėl gi ne! Tik įsidėmėtina, kad sunki kuprinė gali pridaryti žalos švarkui – deformuoti jo pečius.

O kaipgi mažos rankinės? Tos visai mažos, apie kurias sklando daugokai negatyvių nuomonių… Jei turite išskirtinį stiliaus pojūtį, galbūt pavyktų suderinti taip, kad atrodytų gražiai. Bet šiaip stilistai taria NE.

 

Paprasti, bet neprasti stiliaus patarimai vyrams turėtų praversti ir kasdien, ir ruošiantis į susitikimus ar renginius. Vadovautis nesudėtinga, o efektas teigiamas. Juk malonu, kai viskas tvarkinga, estetiška.

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *