Pasirink buhalterinių paslaugų tiekėją teisingai

PaslaugosVerslo naujienos

Šią tema šiandien gvildensim ne be reikalo. Mes, kaip buhalterinių paslaugų tiekėjas tiekiantis savo paslaugas jau daugiau kaip dešimt metų, žinom, kad yra be galo svarbu pasirinkti tinkamai buhalterinių paslaugų tiekėją. Ypatingai dažnai sulaukiam skambučių iš žmonių, kurie keičia buhalterį ir nori naudotis mūsų paslaugomis.

Šios patirties dėka mes nusprendėm išsiaiškinti pagrindines priežastis, kodėl žmonės keičia buhalterius. Šios apklausos dėka mes galėjom patobulinti savo paslaugų kokybė ir tokiu būdu sukurti dar didesnę vertę vartotojui – klientui.

Apklausa

 

Savo apklausą nusiuntėme apie šimtui įmonių, kurios perėjo pas mus keisdami savo buhalterį. Iš viso šimto įmonių apklausoje sudalyvavo apie šešiasdešimt penkis – septyniasdešimt įmonių. Pagal tam tikrus statistikos algoritmus mes žinome, kad šis apklausiamųjų skaičius yra didesnis nei realiai reikia, todėl gautus rezultatus galime prilyginti visų Lietuvos įmonių mastui.

 

Klausimai, kurie tūrėjo būti atsakyti apklausiamųjų.

 

Pirmasis klausimas: Kodėl nusprendėt keisti buhalterį?

70-80% įmonių atsakė dėl prastai atliekamo darbo, na, o likusieji  pakeitė savo buhalterį dėl to, kad įmonės, kurios teikė apskaitos paslaugos, dėl visiškai ne aiškių priežasčių pakėlė savo paslaugų kainas ir jos ,,siekė dangų“.

Gilindamiesi labiau norėjome išsiaiškinti apie prastą kokybę. Apklaustųjų paklausėme, kas jiems yra prasta buhalterinės apskaitos kokybė. Atsakymai mus labai nustebino.  Visi apklaustieji lyg susitarę dainavo iš tų pačių natų: ,,Prasta kokybė yra tada, kai žadėtos nemokamos konsultacijos virsta mokamomis arba apskritai jų nebūna“.

Dabartinės buhalterinių paslaugų įmonės yra ganėtinai stipriai sumažinusios apskaitos paslaugų rinkos kainas, todėl dirbdami už visiškus grašius jos tiesiog nebeturi laiko kokybiškai tiekti savo paslaugų ir konsultuoti savo klientus. Tačiau jos turi labai gudrų mechanizmą. Pamačiusios, kad klientas jau priprato prie jų įmonės, jie pradeda staiga kelti kainas už kiekvieną papildomą dokumentą. Didžioji dalis taikstosi dar su tuo, tačiau 20-30% įmonių tai tampa priežastimi ieškoti naujo buhalterio.

Antrasis klausimas: Ar buhalterio ieškote savo veiklos vykdymo mieste, ar buhalterinių paslaugų įmonių lokacija jums neturi jokios reikšmės?

Beveik visi apklaustieji nurodė, kad jiems yra labai svarbus miestas, kuriame yra jų buhalterinių paslaugų įmonė. Ir iš tiesų, tai yra labai svarbu. Mes turėjome pora atvejų, kai įmonės savo veikla vykdė Klaipėdoje, tačiau apskaitą tvarkė įmonė, kurios ofisas buvo Vilniuje. Patikėkite kiek būna tada nesklandumu. Dokumentus reikia siųsti per kurjerį, nes juk pats nevažiuosi į mėnesį po pora kartų vien dėlto, kad nuvežtum dokumentus. Šioji patirtis vienai įmonei tapo ganėtinai karti, kai kurjeriai prarado jų siuntinį (dokumentus) ir jie nebeatsirado. Tai buvo ganėtinai svarbūs įmonės dokumentai ir jie buvo prarasti.

Todėl yra labai svarbu naudotis tos įmonės paslaugomis, kuri yra šalia jūsų rankų. Jei jūs verslą vykdote Klaipėdoje, tada geriausia ir naudoti tos įmonės paslaugomis, kurios pagrindinė veikla yra buhalterinės paslaugos Klaipėdoje.

Išvados

Pagal šia apklausą padarėme išvadas ir jos padėjo labai stipriai pagerinti savo paslaugų kokybę. Mes supratome, kad žmonėms yra labai svarbu konsultacijos, todėl pasamdėme dar du darbuotojus, kurie galėtų jas tiekti bet kuriuo metu jų prireikus mūsų klientams.

Taip pat šios apklausos dėka daugiau nebepriimame įmonių, kurios yra toliau nuo mūsų nei per 100 km atstumą. Kaip sakoma, geriau mokytis iš kitų klaidų, nei iš savųjų. Klientams tai papasakojam, paaiškinam kodėl negalime tiekti jiems savo paslaugas ir dėl šio nuoširdumo jie lieka sužavėti bei labai patenkinti. Tuomet, kai jie atsidaro ofisus Klaipėdoje, visada mums paskambina ir mūsų nuoširdumo dėk renkasi mūsų paslaugas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *