Trys SEO tendencijos 2019 metais

Internetiniai projektaiIT naujienosTechnologijos

Paprastai SEO profesionalai kiekvienais metais pateikia dešimtis naujų dalykų, kurie, jų nuomone, laukia SEO rinkos. Šiais metais jie labai kuklūs. SEO  ekspertai iš Taurusmedia paminėjo tik pagrindinius dalykus, į ką reikės atkreipti dėmesį.

Mobiliosios puslapių versijos

Dabar tai jau rimta. Google aiškiai pasakė – mes pirmiausia tikriname mobiliąją versiją. Jei ji netvarkinga, apie aukštas pozicijas galite pamiršti. Tai nenutiko per metus. Mobiliųjų versijų buvo reikalaujama ir seniau, tačiau ne tokiu įsakmiu tonu, kaip dabar. Kas gi nutiko iš tiesų? Google pastebėjo, kad daugiau paieškų sulaukiama iš mobilių įrenginių, nei iš stacionarių. Tai jiems aiškus signalas – pasaulis keičiasi ir netrukus didžioji dalis paieškų bus iš mobiliųjų įrenginių. Puslapiai turi būti tam pasiruošę, nes juos lankys žmonės su planšetiniais kompiuteriais, išmaniaisiais telefonais ar net televizoriais.

Kaip padaryti visa tai greitai ir pigiai? Jei naudojate Wordpress puslapį, tiesiog įdiekite nemokamą AMP įskiepį. Jis sutvarko turinį ir paruošia mobiliai versijai. Programavimo čia nereikia, nors jei turinio turite daug, tada reikės pasidomėti ir programine dalimi.

Patogi vartotojo sąsaja

Paprastai tai vadinama UX – User eXperience. Tai yra dizaino pakeitimai, kad vartotojui būtų patogu naudotis jūsų puslapiu. Ar tikrai mygtukai yra pakankamai dideli? O meniu pasiekiamas iš bet kurio puslapio? Kiek reikia paspausti nuorodų, kad galėtumėte užpildyti kontaktinę formą su savo kainos pasiteiravimu? Visa tai sprendžia UX specialistai. Paprastam tinklalapiui su 10 vidinių puslapių tokios problemos gal ir neiškils, tačiau didesniems tikrai teks pagalvoti, ar neverta padaryti tam tikrų dizaino pakeitimų. Ypač tuose puslapiuose, kur gausu reklamos, per kurią lankytojas kartais net informacijos nemato.

Struktūrizuoti duomenys

Google reikalauja pateikti struktūrizuotus duomenis per Schema.org įrankius. Tie duomenys yra naudojami informacijos atvaizdavimui įvairiuose paieškos prieduose (snippets). Jie paprastai matomi tarp paieškos rezultatų arba dešiniajame stulpelyje. Ši informacija yra taip mėgiama ir taip gerai naudojama lankytojų, kad Google nusprendė jos turėti kiek įmanoma daugiau.

Kokie tai duomenys? Darbo valandos, realus adresas, paslaugos ar prekės kaina ar net kalorijų skaičius (jei tai tam tikro patiekalo receptas) ir t.t.

Struktūrizuoti duomenys yra tik vienas iš lokalaus SEO elementų. O šiai optimizacijos rūšiai bus skiriama labai daug dėmesio.

Beje, sklando gandai, kad Google užsarinės socialinį tinklą Google+, per kurį ir buvo įvedinėjami lokalaus SEO duomenys, tad akivaizdu, kad šioje srityje numatoma ir daugiau naujovių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *